Zimski sportovi

Sharksi zaustavili Rangerse

Krešimir Ferlak • utorak, 20.10.2009.
Sharksi zaustavili Rangerse

Serija od sedam pobjeda New York Rangersa prekinuta je na njihovom ledu, nakon što su se Sharksi vratili iz zaostatka i na kraju uvjerljivo slavili. Zaostatak su nadoknadili i Los Angeles i Edmonton, te stigli do vrijednih bodova...

Odlična utakmica između Rangersa i Sharksa u Madison Square Gardenu počela je vrlo mirno, ali kada je pao prvi gol sve se otvorilo. Bilo je to u osmoj minuti, kada je jednu pločicu koju je prema vratima San Josea uputio Marc Staal, skrenuo i u pogodak pretvorio Chris Drury. Ubrzo zatim domaćini koriste prvu priliku sa igračem više, kada je jedan odbijanac u mrežu Sharksa pospremio mladi branič Michael Del Zotto. Prvotno je pucao Aleš Kotalik.

Sve je u tim trenucima bilo na strani domaćina, ali Sharksi se brzo vraćaju u igru. Brad Staubitz je iskoristio jednu nesmotrenost obrane Rangersa i smanjio rezultat četiri minute nakon Del Zotttovog pogotka. Izjednačenje je stiglo dvije minute prije kraja prvog perioda. Dany Heatley je zabio nakon solo akcije u trenucima kada je njegova momčad imala igrača više na ledu. Prvi period je tako završio u egalu, iako je izgledalo da će Rangersi ponovno projuriti pokraj protivnika.

Nastavak je krenuo u stilu u kojem je završio prvi dio. Na samo otvaranju u gužvi pred domaćim vratima najbolje se snašao Jed Ortmeyer i Sharksi su poveli. Gotovo kopiju ove akcije odigrali su nešto kasnije, sa igračem više, a sada je zabio Devin Setoguchi. Pred sam kraj perioda Setoguchi je odveo Sharkse na tri pogotka prednosti nakon krasnog dodavanja kapetana Patricka Marleaua. Već tada je bilo vidljivo da će Rangersi jako teško nastaviti svoj pobjednički niz.

Tako je i bilo, jer treći period nije donio ništa novo. Sharksi su postigli šesti pogodak preko Ryana Vescea u četvrtoj minuti nastavka i tu je bio definitivni kraj. Rangersi su bili potpuno izgubljeni, a pribrali su se tek krajem perioda kada su i uspjeli smanjiti pogotkom Envera Lisina. Već praktički u sljedećem napadu Marleau je pogodio za San Jose i postavio konačnih 7:3. Sharksi su, tako, suvereno prošli kroz New York i prekinuli pobjednički niz Rangersa u susretu gdje domaćini nisu bili ni kopija one momčadi koja je ostvarila sedam uzastopnih pobjeda.

Los Angeles se vratio pobjedničkim navikama u Dallasu. Utakmica, ipak, nije krenula u znaku Kingsa, nakon prvog perioda domaći Starsi su vodili pogotkom Jamiea Benna. Drugi period je donio preokret u režiji Ryana Smytha. Prvo je postigao pogodak za izjednačenje, a zatim je asistirao za sljedeća dva koja su zabili Anže Kopitar i Justin Williams. Konačan rezultat pred kraj utakmice postavio je mladi napadač Kingsa Wayne Simmonds.

Treću utakmicu večeri također je izgubila ekipa koja je prva postigla pogodak. Vancouver je poveo u Edmontonu pogotkom Stevea Berniera u prvom periodu, da bi izjednačenje donio Patrick O'Sullivan nakon samo 26 sekundi igre u nastavku. Iako su Canucksi imali više od igre, sredinom zadnjeg perioda Sam Gagner je zabio za Oilerse i postavio konačnih 2:1. Treba svakako pohvaliti Nikolaja Khabibulina na vratima Edmontona, koji je skinuo čak 39 udaraca Vancouvera, te na kraju bio prva zvijezda susreta.

Nhl, rezultati, 19.10.2009.: NY Rangers – San Jose 3:7, Dallas – Los Angeles 1:4, Edmonton – Vancouver 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!