Košarka

Kazlauskas odbio Litvu

Mihaela Bradovski • utorak, 20.10.2009.
Kazlauskas odbio Litvu
Foto: EPA

Loš nastup na Eurobasketu stajao je Ramunasa Butautasa pozicije izbornika litavske košarkaške reprezentacije. Odmah po završetku posljednje utakmice, podnio je ostavku i napustio izborničku poziciju...

U Poljsku su otputovali kao jedni od glavnih favorita, a vratili su se razočarani. Litavci su odigrali slabo i nisu uspjeli dohvatiti niti četvrtfinale završivši kao posljednji u skupini drugog kruga. Nakon tog lošeg rezultata, Ramunas Butautas preuzeo je na sebe odgovornost i podnio ostavku na izborničko mjesto.

Prvi favorit za preuzimanje reprezentacije u litavskoj javnosti je postao Jonas Kazlauskas. Međutim, Kazlauskas ih je odbio. "Jonas je pod ugovorom s Grčkim košarkaškim savezom, njihov je izbornik i nema namjeru mijenjati posao. Naš razgovor je bio iskren i otvoren, bez ikakve ljutnje", priopćio je predsjednik Litavskog košarkaškog saveza Mindaugas Balciunas.

Preostala dvojica kandidata su Kestutis Kemzura i Rimas Kurtinaitis. Kemzura iza sebe ima iskustvo vođenja reprezentacije, vodio je Latviju na ovogodišnjem Eurobasketu, a nakon natjecanja ponuđeno mu je produženje suradnje što je on odbio.

Kurtinaitis je s druge strane posljednjih godina bio pomoćnik Butautasu u reprezentaciji, a iz Saveza su poručili kako su i Kemzura i Kurtinaitis poslali službenu kandidaturu za mjesto izbornika. Ime novog izbornika bit će poznato 21. listopada nakon sastanka u Savezu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!