Ostali sportovi

Mladost i Pula još nedodirljive

Mateja Gošćiej • utorak, 20.10.2009.
Mladost i Pula još nedodirljive

Iako su odigrana tek dva kola ženskog prvoligaškog natjecanja, odbojkašice Mladosti i Pule sjajno se drže s maksimalnim učinkom. No, rano je još reći da će njihov besprijekoran učinak dosad i na kraju biti takav, jer već ih u sljedećem kolu čeka teška borba.

Da prave ekipe pobjeđuju i u gostima, pokazale su nam odbojkašice zagrebačke Mladosti. Na gostovanju kod Pivovare Osijek upisale su preuvjerljiva nova tri boda, ispustile samo 50 poena (17,17,16), tri manje nego u prošlom kolu, te zasluženo drže prvoligaški vrh bez ispuštenog seta. Bio je to susret u kojem domaćin nije mogao mnogo očekivati. Daleko najkvalitetnija ekipa, barem dosad, nikada ne putuje uzalud što su pokazale nadvisivši svoje protivnice u svim segmentima igre. Osječanke ždrijeb zaista nije mazio, pa su u prvom kolu dobile neugodne Vukovarke, koje su s ih zajedno s Zagrepčankama stavile na dno lige. No, nema sumnje da će se i to brzo promijeniti, možda već ovog tjedna na gostovanju u Zagrebu. Sve u svemu, sastav HAOK Mladost pokazao nam je da od njih ove sezone možemo mnogo očekivati, a pravi test svoje kvalitete imat će u trećem kolu kada im u goste dolazi uvijek neugodna Azena.

Odbojkašice OTP Banke Pula mogu se pohvaliti da su uz bok Mladostašicama, zahvaljujući sjajnim igrama protiv ekipe Cestorada, a u drugom kolu i protiv Grobničarki. Domaći teren očito će ove sezone biti prevelika prepreka za sve gošće u uzimanju bodova, jer domaće sjajnom igrom ciljaju na sam vrh. OK Grobničar nije imao dovoljno snage da se suprotstavi kako igračicama tako i publici u Puli, što je domaćima donijelo konačnih 3:0. Iako je po setovima bilo 20, 19 i 19, ni u jednom trenutku pitanje pobjednika nije bilo diskutabilno. Puljanke su projurile Grobničarom, ekipom koja je jedan od onih sretnika s teškim ždrijebom. Novi bodovi tražit će se protiv Cestorada.

Vukovarke su sjajnom predstavom u prvom kolu najavile dobru sezonu, a sada su je potvrdile na gostovanju kod Volksbank Azene. Tijesnih 3:2 u susretu koji je trajao više od dva sata, donio je sreću na lice Vukovara. Da je svaka ekipa mogla dobiti susret, mogla je, no gošće su već u prvom setu diktirale susret, te se nisu dale omesti. Velikih plus 10 kod 25:15 za goste ipak nije pokolebalo djevojke iz Velike Gorice, koje u drugom setu pokazuju pravu igru Azene i u tijesnoj igri izvlače 31:29. Vukovar je ubrzo vratio svoje vodstvo s ponovo napetih 24:26, a četvrti je set rezultatom 25:22 najavio zanimljivijih dvadesetak minuta u petom. 14:16 bez daha su ostavili sve prisutne, pogotovo ekipu Azene, koja je pokazala da je po kvaliteti u samom vrhu, no ovog su puta izvukle deblji kraj. Vukovar s druge strane još ima vremena za sreću, no samo do subote, jer ih tada čeka novi derbi s Pulom.

U maksimalni peti set susret su uvele i ekipe Cestorada i Kaštele. Baš kao u Gorici susret je mogao biti bilo čiji, no očito dobitak prvog seta odlučuje pobjednika. Ovog puta to je bio ŽOK Cestorad, koji je nakon odbitka uvodnog seta sa šest poena razlike, izgubio naredna dva rezultatom 23:25. Ipak, domaće su se odbojkašice uspjele vratiti i s 25:20 i 15:11 uzeti dva boda. Ovo im je ujedno i prva pobjeda sezone, a njenu vrijednost diže i protivnik, koji nije poznat po ispuštanju setova.

Marsonia je bila uvjerljiva nad Zagrepčankama. Iako su gošće uzele prvi set s plusom od šest poena, 48 poena (12,20,16) koliko su im domaće dopustile u naredna tri seta mnogo govore o kvaliteti ekipe. Odbojkašice iz Zagreba tako su osvojile svoj drugi set ove sezone, dok je Marsonia na najbolji mogući način preboljela poraz protiv Mladostašica.

1.A hrvatska odbojkaška liga – seniorke, 2.kolo:
ŽOK CESTORAD - OK KAŠTELA DC 3:2 (25:19,23:25,23:25,25:20,15:11)
ŽOK MARSONIA - OK ZAGREB 3:1 (19:25,25:12,25:20,25:16)
ŽOK PIVOVARA OSIJEK - HAOK MLADOST 0:3 (17:25,17:25,16:25)
OK VOLKSBANK Azena - ŽOK VUKOVAR 2:3 (15:25,31:29,24:26,25:22,14:16)
OK OTP BANKA PULA - OK GROBNIČAN 3:0 (25:20,25:19,25:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!