Nogomet

Novi španjolsko - talijanski derbi

Goran Markuš • srijeda, 21.10.2009.
Novi španjolsko - talijanski derbi
Foto: EPA

Drugi dan trećeg kola grupne faze Lige prvaka donosi nam pravu nogometnu poslasticu, gostovanje talijanskog AC Milana kod kraljevskog Real Madrida. U sjeni ovog dvoboja proći će još nekoliko vrlo obećavajućih ogleda od kojih svakako moramo istaknuti onaj između francuskog Bordeauxa i njemačkog Bayerna...

Skupina A

Iza francuskog prvaka, Bordeauxa dva su prilično neočekivana uzastopna prvenstvena poraza (prvi puta od veljače 2007. godine) stoga ne čudi trenerovo inzistiranje na ozbiljnom pristupu i pobjedi nad sjajnim gostima iz susjedne im Njemačke. "Nismo se držali osnovnih principa kvalitetne obrane i zato smo poraženi. Potrebna nam je jedna prava, velika pobjeda kojoj se iskreno nadam već ove srijede", poručio je Laurent Blanc.

Vezane vijesti

S druge strane Thomas Muller je zabio svoj šesti pogodak u posljednjih osam susreta i tako osigurao novo prvenstveno slavlje Bayerna uoči njihovog francuskog gostovanja. Međutim, niti Nijemci nisu bez problema jer će na teren biti prisiljeni izaći bez snažnog dvojca Arjan Robben - Franck Ribery. "Osim Riberyja kojima nam je dao nekoliko vrlo zanimljivih informacija o Bordeauxu mnogo smo saznali i od naših skauta na čiji ću prijedlog, nevoljko, izgleda ipak morati promijeniti naš stil i pristup igri. Naime, Bordeaux voli igrati prilično defenzivni nogomet."

U drugom susretu skupine favorit je ipak mnogo izraženiji. Naime, nakon dva remija Juventusu je pobjeda nužna želi li ostati pri samom vrhu poretka skupine, a upravo sljedeći protivnik, Maccabi Haifa treba bi biti idealan kandidat. Osim kvalitete koja je nedvojbeno na talijanskoj strani svakako treba napomenuti kako Maccabi još uvijek traži svoju prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka.

Bordeaux - Bayern, 20:45
Juventus - Maccabi Haifa, 20:45

Skupina B

Nakon samo dva kola Manchester United već ima odlična tri boda prednosti ispred dvojca CSKA - Wolfsburg, a novom pobjedom na gostovanju u Rusiji polako, ali sigurno nagovijestili bi nešto mirniji drugi dio grupne faze. "Naravno, s Rusijom me vežu prekrasna sjećanja (Moskva), no ne smijemo dopustiti da nas to opusti. Analizirali smo protivnika kojeg nikako ne smijemo podcijeniti, no činjenica je da mi putujemo samo i isključivo po pobjedu", poručio je već sad legendarni Sir Alex Ferguson.

Međutim, ne tako davno slavlje nad Chelseajem kao i povrat ruskog kapitala u klub osigurao je osmijeh i na licu trenera CSKA, Juanda Ramosa: "Iako moramo priznati da smo autsajderi uistinu se radujem ovom ogledu koji će nam poslužiti kao odličan pokazatelj koliko ozbiljno možemo zaista parirati svjetskim klubovima kakav je primjerice i United."

U drugom susretu Wolfsburg se ima prilike novom domaćom pobjedom zadržati na samom vrhu skupine i tako maksimizirati svoje šanse za prolazak skupine . Protivnik nije lak, no svakako treba napomenuti kako turski Bešiktaš ove sezone nije osvojio još niti jedan europski bod. "Riječ je o vrlo kompaktnoj i agresivnoj ekipi protiv koje sigurno neće biti lako igrati, no uz malo strpljenja mislim da bi trebali osigurati nova, za nas vrlo važna tri boda", zaključio je trener Wolfsburga, Armin Veh.

CSKA Moskva - Manchester United, 18:30
Wolfsburg - Bešiktaš, 20:45

Skupina C

Skupina C donosi nam pravu nogometnu poslasticu - ogled Real Madrida i Milana. Iako je gostujući Milan već u drugom krugu kiksao protiv Züricha uslijedila je velika prošlotjedna pobjeda nad Romom koja im je tako ulila novu dozu samopouzdanja uoči španjolskog gostovanja. "Vjerujem u dobar rezultat jer mi uvijek uspijemo izvući nešto posebno na ovako velikim utakmicama", sa osmjehom na licu poručio je trener Milana, Leonardo.

Međutim, stopostotni učinak u Ligi prvaka i sigurna posljednja prvenstvena pobjeda protiv Valladolida kao i prednost domaćeg terena ono su što Real Madrid ipak izdvaja kao malog favorita uoči samog susreta. "Bilo koji europski susret je težak, a posebice kad vas na drugoj strani terena čeka klub Milanovog kalibra. Međutim, iz tjedna u tjedan igramo sve bolje što nam ulijeva dovoljno samopouzdanja uoči ovog trećeg ogleda grupne faze Lige prvaka", zaključio je trener domaćeg Real Madrida, Manuel Pellegrini.

U sjeni španjolsko - talijanskog dvoboja proći će susret Züricha i Marseille u kojem bi gosti pod svaku cijenu trebali uzeti sva tri boda žele li zadržati ozbiljnije i realnije šanse za prolazak skupine. Međutim, protiv domaćeg Züricha koji je u prošlom kolu svladao moćan Milan sigurno neće biti lako. "Odmah nakon izvlačenja kazao sam da trebamo maksimalnih šest bodova protiv Züricha želimo li proći skupinu i još uvijek stojim iza tih riječi. Sigurno će biti teško, no drugog izbora jednostavno nemamo", zaključio je trener francuskog Marseillea, Didier Deschamps.

Real Madrid - Milan, 20:45
Zürich - Olympique Marseille, 20:45

Skupina D

Nakon dva mirna slavlja Chelsea kod kuće ugošćuje Atlético Madrid, a novom pobjedom Englezi bi se mirno odvojili na vrhu skupine i tako već sad polako, ali sigurno osigurali svoj prolazak. Međutim, protivnik je nezgodan jer malo je klubova koji svoju igru koncentriraju na pojedincima iz koje tada izvlače maksimum. Upravo tako trener Atlética, Abel Resino planira iskoristiti dvojac Sergio Agüero - Diego Forlán.

"Naš problem je što određeni igrači ne dobivaju dovoljno prilika i upravo ćemo na tome morati poraditi protiv Chelsea. Uz malo sportske sreće svašta se može dogoditi", zaključio je Resino, no i trener Chelsea, Carlo Ancelotti ima spreman odgovor: "Vrlo je teško spremiti se za ovakav susret, no uvježbali smo niz konkretnih situacija u kojima bi se trebali naći i potpuno smo spremni za novo slavlje."

Nakon očekivanog poraza od Chelsea i sigurnog slavlja protiv Atlética Porto kod kuće dočekuje Apoel koji bi im u slučaju nove pobjede poslužio kao odlična odskočna daska ne samo prema vrhu skupine već i drugom krugu Lige prvaka. "Ovo je njihova prva sezone u Ligi prvaka, a svi znamo koliki je to motivator. Upozorio sam igrače da moraju imati maksimalni respekt prema protivniku koji će, nadam se, naš stadion ipak napustiti pognute glave", poručio je trener Porta, Jesualdo Ferreira.

Porto - APOEL, 20:45
Chelsea - Atlético Madrid, 20:45

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bordeaux2:1Bayern
Juventus1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!