Nogomet

Bordeaux iskoristio Bayernove probleme

Antonija Pavlić • srijeda, 21.10.2009.
Bordeaux iskoristio Bayernove probleme
Foto: EPA

Minimalnom pobjedom protiv Maccabija iz Haife nogometaši Juventusa zamijenili su Bayern na drugom mjestu skupine A. Bavarci bez glavnih "motora" Francka Riberyja i Arjena Robbena nisu uspjeli iznenaditi Bordeaux u Francuskoj, te su porazom skliznuli na treću poziciju...

Bordeaux - Bayern 2:1
(Ciani 28', Planus 41' / Ciani 6' ag)

Utakmica dvije prvoplasirane momčadi skupine A počela je silovito. Već u 6. minuti Michael Cian, junak nedavne Bordeauxove pobjede nad Maccabijem, poslao je loptu u svoju mrežu nakon neugodnog kornera Badstubera, ali se dvadesetak minuta kasnije, ipak, iskupio i iz slične situacije, kornera s desne strane, majstorskim potezom poravnao rezultat.

Udarac iz kuta kratko je do njega na rubu šesnaesterca izveo Wendel, a 25-godišnji Francuz petom je iza leđa fenomenalno pogodio desni Buttov kut. Nedugo poslije pogotka Bayernov veznjak Thomas Müller zaradio je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton zbog dva iznimno gruba starta, a kazna za taj potez stigla je na naplatu već u 41. minuti kada je, ponovno poslije kornera, loptu u mrežu ugurao Planus.

Poigravanje vratara Butta s jednom bezazlenom loptom, a nakon pogreške i prekršaj s leđa na Chamaku, mogao je Francuzima donijeti i osjetnije vodstvo u 65. minuti, no Gourcouff nije uspio pogoditi niti s bijele točke, a niti iz drugog pokušaja iz odbijanca. Tri minute prije kraja utakmice Van Bommel je skrivio jedanaesterac i zaradio još jedan crveni karton za svoju momčad, no Hans Jorg Butt niti Jussieju nije dopustio da poentira - ponovno je odabrao pravu stranu i sačuvao svoju momčad od potopa.

Ivica Olić zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup u momčadi Bayerna, dok je Danijel Pranjić u igru ušao u 81. minuti umjesto Miroslava Klosea.

Juventus - Maccabi Haifa 1:0
(Chiellini 47')

Nakon dva remija protiv Bordeauxa i Bayerna konačno je i Juventus u Ligi prvaka pronašao put do maksimalnog broja bodova, a za to im je pred svojim navijačima u Torinu poslužio slabašni Maccabi Haifa. Izraelci su lako poraženi i u prijašnja dva susreta protiv Bayerna i Bordeauxa, a današnji gubitak bodova samo ih je dodatno zacementirao u "temelje" skupine A.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je u 47. minuti Giorgio Chiellini glavom poentiravši s druge vratnice nakon asistencije Diega iz slobodnog udarca.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bordeaux2:1Bayern
Juventus1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!