Nogomet

Messi u Hrvatskoj?

Goran Markuš • srijeda, 21.10.2009.
Messi u Hrvatskoj?
Foto: EPA

Nakon što smo izgubili svaku šansu za kvalifikaciju na SP u Južnoafričkoj Republici na adresu HNS-a stigla je vrlo primamljiva ponuda - prijateljski ogled s Argentinom predvođenom sjajnim Lionelom Messijem i kontroverznim Diegom Maradonom...

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić potvrdio je pristiglu ponudu iz Argentine koja bi s našom reprezentacijom odigrala vrlo atraktivan prijateljski ogled u Uefinim terminima 14. ili 18. studenog ove godine. Kako Argentinci zauzvrat traže gostovanje naše reprezentacije mjesec dana kasnije, do konačnog dogovora još uvijek nije došlo.

"Za razliku od njihovog prvog prijedloga ovo je vrlo aktualna opcija. Svakako treba napomenuti i da gosti nisu uvjetovali grad u kojem bi se odradio susret", poručio je Srebrić. Ukoliko do dogovora dođe prilično je očekivan veliki rat Splita i Zagreba koji će bespogovorno upravo u svoj grad pokušati dovesti egzotičnog Lionela Messija i njegove suigrače.

"Osim Argentine još je desetak reprezentacija pokazalo interes za odigravanjem prijateljskog dvoboja, no Južnoamerikanci su ipak daleko najzvučnije ime", zaključuje Srebrić. Za kraj svakako treba spomenuti kako je paralelno s ponudom Hrvatskoj stigla i odbijenica Brazilu koji je zatražio prijateljski ogled sa svojim susjedima.

"Maradona se ne boji nikoga, no imajući na umu odlazak na SP odlučeno je da se neće igrati protiv južnoameričkih reprezentacija već ćemo se sukobiti s nekoliko europskih momčadi", poručio je glasnogovornik AFA-e, Guillermo Tofoni.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!