Ostali sportovi

Splitske odbojkašice zovu na Gripe

Bernard Jurišić • četvrtak, 22.10.2009.
Splitske odbojkašice zovu na Gripe

Odbojkašice Splita 1700 pobjednički su startale u svoju prvu europsku sezonu u povijesti. Pobjeda u gradu kojeg su Splićani ovog ljeta dobro zapamtili, slovačkoj Žilini, dala je krila mladim Splićankama koje ovog vikenda na Gripama očekuje dvostruki program protiv austrijskih predstavnica u Srednjoeuropskoj ligi...

Odbojkašice Splita 1700 u novu sezonu ušle su s puno motiva i želje za dokazivanjem, istaknuvši želju da ove sezone na Gripe donesu i poneki trofej. S obzirom da će nastupiti u čak četiri natjecanja, bit će prostora za velike stvari.

Splićanke su već krenule s natjecanjem u Srednjoeuropskoj ligi, u kojoj će uz aktualne prvakinje iz Rijeke, ukrstiti koplja s još osam ekipa iz Austrije, Slovačke i Slovenije. Prvu pobjedu u svom premijernom izlasku na europsku scenu Splićanke su izborile u Žilini, gradu kojeg Splićani minulog ljeta nisu upamtili po dobrome.

Vezane vijesti

Narednog vikenda Splićanke čeka dvostruki program s dvije austrijske ekipe. U petak će se u 20 sati Velikoj dvorani ŠC Gripe sastati s skipom ATSC Sparkasse iz Klagenfurta, a u nedjelju u istom terminu na Gripe stiže SVS Post iz Beča.

Kapetanica Splita 1700 i jedna od dvije reprezentativke Jelena Balić (druga je Cecilija Dujić) kao glavnu prednost svoje momčadi najavljuje mladost i energiju.

"Iskreno - ne znamo ništa o ekipama koje nam dolaze, ali znamo da bi bilo lijepo otvoriti Srednjoeuropsku ligu s tri pobjede u nizu. Još nismo u top-formi, sezona je tek na početku, ali mislim da pozitivnom energijom i mladošću možemo izboriti pozitivne rezultate. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se da će nas navijači podržati."

Osim Srednjoeuropske lige, državnog prvenstva i kupa, Splićanke će ove sezone nastupiti i u Kupu CEV.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!