Nogomet

"Moramo biti ponosni"

Antonija Pavlić • četvrtak, 22.10.2009.
"Moramo biti ponosni"
Foto: EPA

Četrnaesta uzastopna pobjeda Manchester Uniteda na europskim gostovanjima donijela je na lice Sir Alexa Fergusona veliki osmijeh i ogromno zadovoljstvo. Juande Ramos s druge strane nije imao pritužbi na izgubljena tri boda, premda mali žal za propuštenim prigodama itekako postoji...

Minimalna pobjeda Manchester Uniteda nad CSKA-om u Rusiji zadovoljila je Sir Alexa Fergusona. Menadžer Crvenih Vragova kao presudan faktor u trećoj pobjedi u isto toliko utakmica u Ligi prvaka istaknuo je odličnu prihičku pripremljenost svojih igrača te strpljivost i efikasnost.

"Moramo biti ponosni na ovu pobjedu i rekord koji smo izjednačili. Nije lako igrati u gostima, posebice u Ligi prvaka, a mi smo uistinu bili na fantastičnim mjestima", rekao je osvrnuvši se na izjednačavanje Ajaxovog rekorda od 14 uzastopnih gostujućih europskih pobjeda.

"Postoji način na koji se mora igrati daleko od kuće, a zove se zrelost. Protiv CSKA-a smo pokazali upravo to i zasluženo smo pobijedili. Bili smo strpljivi, držali loptu i na kraju poentirali. Smatram da je to ključ svega."

Mnogo je tinte proliveno zbog "plastičnog" igrališta na stadionu Lužnjiki u Moskvi. "Ako si dobar nogometaš ne zanima te podloga nego lopta. Najvažnije se koncentrirati na loptu i njeno kretanje. Moji igrači su upravo to i činili i ispalo je odlično."

Strategija legendarnog Škota ovoga puta bili su prodori kroz sredinu. "Željeli smo više prodirati kroz sredinu nego s krilnih pozicija. Osjetio sam da ćemo moći ući unutra, a potom uključiti i krilne napadače. Mogu reći da je eksperiment uspio; nije sve bilo baš kako sam zamišljao, no ne možemo igrati idealno."

U skupini B tri utakmice prije kraja njegova je momčad na vrhu s maksimalnim brojem bodova. "Sada smo na devet bodova u skupini, a neki moji izračuni govore mi da bi s deset trebali osigurati prolaz dalje. Sada nam slijedi još i domaći okršaj protiv CSKA-a za dva ili tri tjedna i tu moramo tražiti osiguravanje daljnjeg natjecanja."

Jedan od ponajboljih u dresu engleskog prvaka bio je mladi branič Fabio. "Fabio je odigrao nevjerojatnu utakmicu, bio je neprelazan. Dječak ima samo 18 godina, a apsolutno pripada najvećoj klasi, izvanredan je igrač. Vidi se da je malo u grču, ali i to će ga proći", sipao je Ferguson komplimente na njegov račun.

"Imali smo neke dobre prilike u drugom poluvremenu i možda smo trebali postići više pogodaka, no ipak, sretni smo i s jednim. Valencijin zgoditak i tri boda veoma su nam važni", zaključio je.

Njegov kolega na klupi CSKA-a Juande Ramos razočaran je propuštenim prigodama svoje momčadi. "Imali smo svoje prilike, no nismo ih iskoristili i zasluženo smo izgubili."

"Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme. U drugom dijelu propustili smo prigode u prvih desetak minuta, možemo reći da smo bili tvrd orah gotovo sat vremena. Izgubili smo, ali pred nama su još tri utakmice i za prigodu nastavka natjecanja borit ćemo se do kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!