Nogomet

"Nevjerojatna pobjeda"

Antonija Pavlić • četvrtak, 22.10.2009.
"Nevjerojatna pobjeda"
Foto: EPA

Odlična utakmica na Santiago Bernabeu između Real Madrida i Milana konačno je izmamila osmijeh na lice Leonarda. Mladi strateg Rossonera oduševljen je igrom svoje momčadi u drugom poluvremenu, u kojem su dva puta preokrenuli rezultat i na koncu došli do vrijedna tri boda...

Real Madrid, činilo se, imao je sve u svojim rukama u trećem kolu skupina Lige prvaka protiv Milana. Od prve minute pritisnuli su momčad mladog trenera Leonarda i nitko nije ni slutio kakav će epilog ta fantastična utakmica dobiti.

"Kontrolirali smo susret do trenutka kada smo primili izjednačujući pogodak, a konačan ishod, dobio sam dojam, nisu očekivali ni oni sami", rekao je trener Reala Manuel Pellegrini AS-u.

Nije želio Pellegrini puno pričati i elaborirati nakon nes(p)retnog poraza. Vidjelo se da je u probojima prema naprijed i konkretnosti nedostajao Cristiano Ronaldo. "Ronaldo će nam uvijek nedostajati, no utakmicu smo izgubili zbog obrambenih pogrešaka. Drugi pogodak bio je klasničan primjer defenzivne pogreške, a treći gol primili smo iz glupog kontranapada."

"Nakon drugog pogotka Milana potpuno smo izgubili kompas i oni su to znalački iskoristili. Do tog trenutka igrali smo jako dobro."

Sreću i veselje u redovima Milana nije mogao pokvariti nitko, pa ni izjave o "pogreškama koje su dobile utakmicu". "Bila je ovo nevjerojatna pobjeda. Moji su nogometaši odigrali fantastično drugo poluvrijeme u kojem smo bili nemjerljivo bolji."

"U obrani smo bili neprelazni, a napad je stvarao prigode i uspio rezultat preokrenuti na 2:1. Vjerovao sam u pobjedu čak i kada se Real vratio na 2:2, nikada ne treba odustati. Sretan sam što sam na terenu konačno vidio timski rad i pozitivnu energiju. Nismo startali dobro, no vjera i snaga vratile su nas na pravi put i donijele pobjedu."

"Ova momčad ima zrelost i sposobna je razumijeti mnogo različitih pristupa. U najavi utakmice zamolio sam ih da napadnu, zadovoljan sam što su poslušali. Nije to bilo samo zato što je to Liga prvaka ili Santiago Bernabeu. Protiv napadački orijentirane momčadi najbolja obrana je korištenje njihovog oružja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!