Nogomet

"Sada imamo kontrolu"

Antonija Pavlić • četvrtak, 22.10.2009.
"Sada imamo kontrolu"
Foto: EPA

Carlo Ancelotti mogao je biti prezadovoljan igrom i rezultatom svoje momčadi u trećem kolu skupina Lige prvaka protiv Atletica na Stamford Bridgeu. Izabranici Alberta Resine praktički nisu ozbiljnije zapucali na vrata Petra Čecha, a u svoju mrežu primili su četiri zgoditka...

Najuvjerljivija pobjeda drugoga dana trećeg kola natjecanja po skupinama Lige prvaka pripala je londonskom Chelseaju. Momčad Carla Ancelottija demolirala je Atletico Madrid i odličnu igru začinila s četiri pogotka, što ih je dovelo u najbolju poziciju prolaska u drugi krug.

"Sada kontroliramo situaciju u skupini. Cilj nam je biti prvi jer je to važno za ostatak natjecanja, no ne smijemo se opustititi - treba nam još dobrih igara i bodova. Nije nam bilo lako odigrati ove tri utakmice bez Didiera Drogbe, no svi igrači dali su maksimum da ga nadoknade", prokomentirao je Ancelotti izostanak suspendiranog napadača Obale Bjelokosti.

Vezane vijesti

Njegova zamjena Salomon Kalou, ipak, prezentirao je dobru igru i, u zadnjem susretu, postigao dva pogotka. "Kalou nam je važan, pogotovo kada nema Drogbe. Utakmicu je počeo loše s velikom pogreškom, ali to mu je u nastavku dalo dodatnu motivaciju. Odigrao je odličan susret, a važno je da je postigao i pogodak."

Najviše pohvala, ipak, upućeno je na račun Franka Lamparda koji je protiv Madriđana postigao 133. pogodak u dresu Bluesa i prestigao Jimmyja Greavesa na petom mjestu Chelseajeve ljestvice svih vremena. "Sretan sam zbog Lamparda. On je čovjek koji 90 minuta radi za momčad i nije nam važan samo zbog postizanja pogodaka. Nesebičan je igrač, zna i pogoditi, ali češće želim o njemu pričati kao o radniku."

U tri europske utakmice ove sezone Petr Čech još nije primio pogodak. "Taj segment u nogometu je također iznimno bitan. Imamo odlične skakače i u toj fazi gotovo da nemam brige. Također, iz prekida imamo i veliku mogućnost poentiranja."

Na drugoj strani, izabranici Abela Resine svome izborniku iz dana u dan priređuju samo nove muke. Loša igra u Ligi prvaka, te teške borbe u Primeri ne "sjedaju" dobro predsjedniku Cerezu, a nakon poraza od Chelseaja čelni čovjek Atletica dao je natuknuti i mogući rastanak sa šesfom struke.

"Nije na meni da nekoga krivim i prozivam. Moj posao sada zahtijeva rješenja i nastavak napornog rada. Moramo pokušati popraviti pogreške, no ne smijemo paničariti. Borac sam i nikada ne odustajem, pa tako neću ni sada. O bacanju ručnika u ring nema nikakvog govora."

Za povratak na pravi put dovoljna je jedna dobra utakmica. "S jednim pravim rezultatom i naše će se samopouzdanje popraviti. Nismo odigrali puno utakmica bez pravih, stopostotnih prigoda, pače, ali nogometni Bog često je prema nama bio nepravedan."

"U ustima osjećam gorak okus. Imali smo jednako prilika kao i Chelsea, ali nama lopta nikako nije htjela ući u mrežu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!