Nogomet

"Ponekad je dobro i ovako pobijediti"

Antonija Pavlić • četvrtak, 22.10.2009.
"Ponekad je dobro i ovako pobijediti"
Foto: EPA

Mlada momčad Züricha ipak se nije uspjela na domaćem terenu oduprijeti napadima daleko iskusnijeg Marseillea. Svjestan nemoći svoje momčadi je i trener Bernard Chanllandes, posebno istaknuvši naivnost na račun koje konstantno primaju golove i gube bodove...

Bernard Chanllandes mogao je samo nemoćno promatrati kako njegova momčad "pliva" u obrani i čekati trenutak kada će Marseille konačno otvoriti sijaset poklona upućenih na njegovu adresu. Strateg nogometaša Züricha svjestan je kako s ovom momčadi ne može napraviti puno, premda je prije utakmice priželjkivao čudo.

"Rekao sam prije utakmice da ćemo ići i na pobjedu, priželjkivao bolju igru, a evo što se dogodi. Možda smo ipak premladi i prezeleni za Ligu prvaka, ne mogu vjerovati na kakav smo naivan način primili pogodak", samo je kratko rekao.

Vezane vijesti

Oduševljenje utakmicom nije pokazivao ni strateg Marseillea Didier Deschamps, premda su bodovi pripali njegovoj strani. "Nije to bila sjajna utakmica. Vidjeli smo mnoštvo pogrešaka, posebno kod Züricha koji su se morali nositi s velikim psihološkim pritiskom."

"Ne znam zašto su moji igrači tako slabo počeli, no ponekad je dobro pobijediti i kada se tako mučite cijelu utakmicu. Glavno je da možemo i moramo bolje."

Sljedeću utakmicu Marseille igra kod kuće, ponovno protiv Züricha, a misli i nadanja su usmjerene prema novom osvajanju tri boda pogotovo stoga što je Milan na Bernabeu s 3:2 svladao Real Madrid. "Milanova pobjeda nad Realom nije nužno dobra za nas i zbog toga moramo održati nadanju o plasmanu dalje domaćom pobjedom nad Zürichom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!