Vodeni sportovi

"Rezultat i pol" Karle Šitić

Maja Giljanović • četvrtak, 22.10.2009.
"Rezultat i pol" Karle Šitić
Foto: Davor Sajko

Najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić nakon petog je mjesta na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sezonu zaključila na sjajnom četvrtom mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Hrvatska reprezentativka Karla Šitić u Sharjahu je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojila peto mjesto u utrci na 10.000 metara i nakon 12 utrka ovogodišnjeg Svjetskog kupa zauzela četvrto mjesto u ukupnom poretku najboljih dugoprugašica svijeta.

17-godišnja je Splićanka u svojoj prvoj pravoj sezoni u elitnom društvu najboljih svjetskih maratonki Top 6 plasmanom na koncu sezone zaslužila status vrhunskog sportaša prve kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora i zabilježila povijesni uspjeh hrvatskog daljinskog plivanja.

Vezane vijesti

"Svi smo vjerovali u Karlu i obitelj Šitić, ali da će u dobi od tek 17 godina postati jedna od najboljih svjetskih maratonki, malo se tko usudio nadati", izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Vicko Šoljan.

Šitić je u Sharjahu osvojila peto mjesto (1h58:33,26) iza pobjednice Svjetskog kupa Poliane Okimoto (1h58:17,56) na prvom, Larise Ilčenko (1h58:28,77) na drugom, Angele Maurer (1h58:30,65) trećem i Linsy Heister (1:58,31,00) na četvrtom mjestu, a ostali ovogodišnji rezultati članice PK "Grdelin" su 15. mjesto u Dubaiju, šesto u Hong Kongu, peto u New Yorku, četvrto u Annecyju, osmo u Varni, peto u Setubalu i 13. u Santosu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Brazilka Okimoto je slavila (196 bodova) ispred Njemice Maurer (152) i druge Brazilke Ana Marcele de Jesus Cunha (136), Šitić je, pak, osvojila 58 bodova.

Pobjednik Svjetskog kupa maratonaca je dvostruki svjetski prvak u Rimu (5, 10 km) i drugoplasirani na posljednjem natjecanju u Sharjahu (iza Australca Grimseya) Nijemac Thomas Lurz (180) ispred Brazilca Allana do Carma (128) i bivšeg rekordera Faros maratona Vladimira Djačina (102).

Najbolji hrvatski reprezentativac je Josip Soldo na 53. mjestu (četiri boda), Tomislav Soldo je 58. (4), a 32. u Sharjahu Marin Milan 105. (2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!