Vodeni sportovi

Karli Šitić srebro u Argentini

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.02.2010.
Karli Šitić srebro u Argentini
Foto: Davor Sajko

Četvrtoplasirana u ukupnom poretku Svjetskog kupa prošle godine Karla Šitić u Argentini je osvojila prvu medalju za hrvatsko daljinsko plivanje od samostalnosti. 17-godišnja Splićanka je u drugoj utrci na 10 kilometara ovogodišnjeg Svjetskog kupa osvojila drugo mjesto iza 34-godišnje svjetske prvakinje na 25 km iz Rima, prošlogodišnjeg broja dva u Svjetskom kupu i višestruke pobjednice Faros maratona na Hvaru Angele Maurer.

Najbolju utrku u karijeri u Argentini je na drugoj ovogodišnjoj utrci Svjetskog kupa na 10 kilometara odradila Karla Šitić. Najbolja hrvatska plivačka maratonka, 17-godišnja je Splićanka prošle godine zauzela četvrto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a u Patagoniji je u Rio Negru između Carmen de Patagonesa i Viedme osvojila prvu medalju za hrvatsko daljinsko plivanje od proglašenja hrvatske samostalnosti.

Šitić je osvojila srebro iza najbolje maratonke svijeta, svjetske prvakinje na 25 km u Rimu prošle godine, višestruke pobjednice hvarskog Faros maratona i drugoplasirane u ukupnom poretku prošle godine, Njemice Angele Maurer.

34-godišnja Maurer je iskoristila svo svoje iskustvo i posljednjim zaveslajima nakon dva sata, tri minute i 34 sekunde iščupala pobjedu za jednu stotinku. Broncu je iza Šitić izborila Amerikanka Eva Fabian, a bez podija je ostala najbolja na prvoj stanici SK-a u Santosu Brazilka Ana Marcela Cunha (Šitić u Brazilu nije nastupila).

Amerikanac Francis Crippen za sat je vremena, 50 minuta i 57 sekundi bio bolji od Južnoafrikanca Chada Hoa i Bugarina Petra Stojčeva.

Treća utrka na 10 km ovogodišnjeg Svjetskog kupa 26. je lipnja u Portugalu u Setubalu (u srpnju je Montreal, Kopenhagen u kolovozu, Shantou u rujnu, a Hong Kong, Cancun i Dubai u listopadu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • đomla08.02.2010. u 11:17
    Svaka čast 17-godišjnoj Splićanki na ostvarenom rezultatu. A ljudima koji nisu toliko involvirani u samo plivanje evo i linka na dodatne informacije o ovom zanimljivom natjecanju. http://www.fina.org/project/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=211
    đomla