Nogomet

"Promijenit ću sustav igre"

Bernard Jurišić • petak, 23.10.2009.
"Promijenit ću sustav igre"
Foto: Bruno Karadža

Edoardo Reja odradio je svoj prvi teži tjedan na klupi Hajduka. Poraz od Šibenika ostavio je ožiljke, kako bodovno, tako i materijalno. Igrači su siromašniji za jednomjesečnu plaću, a ispred njih su Karlovac i Dinamo...

Bodovi izgubljeni protiv Šibenika minulog vikenda prežaljeni su, a fokus poljudske svakodnevnice okrenuo se prema Karlovcu. Edoardo Reja proučavao je momčadi koju vodi Igor Pamić i tražio "rupe" koje bi mogao iskoristiti u subotu u gradu na četiri rijeke.

"Iza nas je težak tjedan u kojemu smo analizirali ono što nam se dogodilo protiv Šibenika. Bilo je puno razgovora o svemu, osim o nogometu, a ja bih se želio potpuno posvetiti utakmici u Karlovcu koja nas čeka. Imamo problema s obranom, tri igrača koji su standardni ne idu na put zbog ozljeda, pa sam morao uključiti neke igrače koji su manje igrali. Zadovoljan sam kako su reagirali i onim što su pokazali na treninzima."

U Karlovac neće putovati obrambena trojka iz utakmice sa Šibenikom, Vejić, Maloča i Šerić. Umjesto njih bi mogli istrčati Pandža, Smoje i Strinić, a traži se mjesto i za povratnika- kapetana Srđana Andrića.

"Sigurno da je poraz od Šibenika ostavio posljedice, ali treba raditi, trenirati. Ja ne poznajem drugačijeg lijeka za poboljšanje osim rada. Trebamo gledati naprijed, gledati sebe. Svi protiv nas daju svoj maksimum, ali mi onda moramo dati 101% da bismo pokazali da smo bolji i pobjeđivali. Može se dogoditi da budemo bolje, ali ne iskoristimo šansu, no to je već neka druga priča. Ali u svaku utakmicu treba ući maksimalno odlučan."

Karlovac je zadnjih dana jedini u glavi talijanskog stratega. "Karlovac ima vrlo brze igrače u špici, drugačija su momčad od Šibenika jer napadaju prostor i ostavljaju dosta mjesta, no kad izgube loptu brzo se vraćaju. Dobra su momčad, dobro organizirana i znaju u svakom trenutku što trebaju raditi i dobro realiziraju svoje prigode. Uz Šibenik su jedno od iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva. Njihova filozofija igre kod kuće nije klasična domaćinska, puštaju vas da igrate i onda vas napadaju. Ne vjerujem da će mijenjati taj sustav ni protiv nas."

Jesu li igrači svjesni propuštenog i činjenice da su protiv Šibenika praktično upropastili derbi protiv Dinama koji stiže narednog vikenda? ""Igrači su svjesni svega, no ne želimo sad razmišljati o Dinamu, ima vremena."

Iako je najavio promjenu sustava, Reja ne namjerava krenuti s dva klasična napadača od prve minute. "Igrat ćemo s jednom špicom, ali ofanzivnije. Svi će biti pomaknuti malo prema natrag jer ćemo igrati s četiri iza, ali ćemo imati brze igrače koji će se ubacivati i prijetiti domaćem vrataru."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!