Nogomet

"Milan je očekivao čudovišta"

Borna Rupnik • petak, 23.10.2009.
"Milan je očekivao čudovišta"
Foto: EPA

I naš proslavljeni reprezentativac Zvonimir Boban ostao je pomalo iznenađen rezultatom iz Madrida, gdje je Milan svladao favorizirane domaćine (3:2) i možda najavio bolja vremena na crveno-crnoj polovici San Sira...

"Zato je nogomet lijep", rekao je Zvonimir Boban talijanskoj La Stampi nakon pobjede Milana na Santiago Bernabeu. Talijanski se predstavnik vratio iz rezultatskog minusa i osvojio važna tri boda u utrci za drugi krug.

"Nismo se previše nadali, da budem iskren. Momčad je bila u očitim problemima, ali ih je Pirlov gol trgnuo. Tada sam vidio veliku želju kod igrača Milana", nastavio je nekadašnji hrvatski kapetan.

Vezane vijesti

"Na početku je Milan očekivao čudovišta s druge strane terena i zato je zaigrao vrlo nesigurno. A Kaka više nema onu brzinu koja mu je donijela Zlatnu loptu", prokomentirao je.

Realu je nedostajao Cristiano Ronaldo, no Boban smatra da to nije bio ključan čimbenik: "Ne bih želio umanjivati Milanov uspjeh. Leonardova momčad sada treba nadograđivati igru iz drugog poluvremena. Već dugo nisam vidio ovako požrtvovan, kompaktni Milan".

Bobanu se pritom baš i ne sviđa stav koji vlada u Madridu: "Real zna biti arogantan. Nisu oni izmislili nogomet, a ovo su rezultati. Drago mi je zbog Leonarda, no još uvijek smo na početku puta. Lijepo je slaviti protiv Reala, ali treba pobjeđivati i u manjim utakmicama".

U prvu zvijezdu susreta prometnuo se mladi Pato. "On je izvanredan igrač, vrhunska klasa. Svidjeli su mi se i Milanovi braniči koji su modro čekali Kaku. Mislim da su svi dali sve od sebe", kaže Boban.

Neočekivana pobjeda naglo je podignula letvicu na San Siru. Neki misle da se Milan može vratiti u Madrid na finale Lige prvaka. "Pobjeda u Realovom dvorištu gradi samopouzdanje i posljednjih pola sata Milanove igre zaslužuje pljesak. No, favoriti su još uvijek Chelsea, Manchester United ili Barcelona", spustio je Boban loptu na zemlju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!