Zimski sportovi

Vonn najbolja skijašica svijeta

Mihaela Bradovski • petak, 23.10.2009.
Vonn najbolja skijašica svijeta
Foto: EPA

Amerikanka Lindsey Vonn dobitnica je nagrade Sergea Langa koja se dodjeljuje najboljem skijašu ili skijašici, a od 1963. godine otkad se nagrada dodjeljuje, Vonn je deseta skijašica kojoj je pripao taj trofej...

Lindsey Vonn očekivano je odnijela Trofej Sergea Langa. 25-godišnja Amerikanka prošle godine je uzela ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu te je uz Axela Lunda Svindala bila prvi favorit za nagradu.

U izboru novinara diljem svijeta, Vonn je odnijela tijesnu pobjedu pred Svindalom i tako naslijedila Janicu Kostelić koja je nagradu uzela prije osam godina i Vreni Schneider koja je bila najbolja prije 15 godina.

Osim Vonn i Svindala glasove novinara dobili su još i Didier Cuche, Carlo Janka, Daniel Albrecht i Hermann Maier.

"Lindsey, Aksel Lund i ostali skijaši nisu samo sjajni sportaši već i sjajne osobe. Uistinu smo sretni što je Lindsey uzela nagradu jer je pravi model sportaša od kojeg mogu učiti mlađi naraštaji. Nema mnogo skijašica u povijesti koje su toliko popularne kao Lindsey, ne samo u svojim državama već diljem svijeta. Dovoljan pokazatelj kakav je profesionalac je i to što je provela dane i dane učeći njemački jezik kako bi što lakše komunicirala s obožavateljima diljem Europe", rekao je sin Sergea Langa, Patrick Lang, nakon objave rezultata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!