Automoto

Valentino Rossi "servira za meč"

Matej Milanović • subota, 24.10.2009.
Valentino Rossi "servira za meč"
Foto: EPA

Valentino Rossi je u Sepangu, gdje će se voziti pretposljednja utrka sezone, dobrom vožnjom osigurao pole position i doveo se sasvim blizu osvajanju naslova. Njegov rival, Jorge Lorenzo, morao se zadovoljiti drugim mjestom...

Valentino Rossi je u Sepangu konstantno poboljšavao svoje nastupe u protekla dva dana. U prvom službenom treningu bio je četvrti, u drugom je zauzeo drugu poziciju, a na kraju je bio najbolji u kvalifikacijama. Talijan je odvozio perfektan krug i čak poboljšao rekord staze u kvalifikacijama za 87 tisućinki.

Pola sekunde za Doktorom, zaostao je Jorge Lorenzo kojem u sutrašnjoj utrci treba pravo čudo. Naime, Lorenzo može čak i dobiti utrku, ali ako Rossi zauzme jedno od prva četiri mjesta prvenstvo je riješeno. Takav rasplet je stvarno teško zamisliti osim ako Rossi ne padne, budući da ga izuzev Lorenza, Danija Pedrose i Caseyja Stonera nitko nije u stanju pratiti.

Iz prvog reda još će krenuti Pedrosa, a s četvrte pozicije startat će Casey Stoner koji je zaostao gotovo sekundu za Rossijem. Utrka u Sepangu bit će velika prilika za Lorenza, Pedrosa i Stonera da dođu do pobjede, budući da će Rossi gotovo sigurno odustati od žešće borbe znajući da mu je dovoljno biti među četiri.

Od ostalih vozača napokon je dobro odvozio Loris Capirossi koji je završio peti i koji će sutra pokušati izvući barem jedan dobar rezultat iz potpuno razočaravajuće sezone. Dobar je bio i Nicky Hayden koji se smjestio na sedmoj poziciji. Najveća razočaranja kvalifikacija su pak Alex De Angelis koji je bio deseti, Andrea Dovizioso 11., Chris Vermeulen 14. i Marco Melandri tek 15. Nedjeljna utrka, kojom će Rossi vrlo vjerojatno riješiti prvenstvo, počinje u osam sati ujutro.

MotoGP, VN Malezije, Sepang, Kvalifikacije:
1. V. Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 2:00,518 min
2. J. Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0,569 sek
3. D. Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0,736
4. C. Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0,937
5. L. Capirossi (ITA/Rizla Suzuki) +1,198

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!