Ostali sportovi

Poraz Zelga Galešića

Ratko Martinović • nedjelja, 25.10.2009.
Poraz Zelga Galešića

Osaka je u nedjelju bila poprište najnovijeg DREAM MMA događaja. Nažalost, Zelg Galešić ovu priredbu nije okrunio pobjedom...

Borba između Galešića i japanske legende Kazushija Sakurabe je na našu žalost završila prekidom u prvoj rundi nakon poluge na Zelgovom koljenu. Ipak, vrijedi istaknuti i to da je ovo jedna od najkrvavijih Japančevih pobjeda. Sakuraba je već u samom početku runde zahvatio Zelgovu nogu i sljedećih par minuta je primio na desetke udaraca u glavu dok se trudio izvući zahvat. Na kraju je i uspio uz prilično neprepoznatljiv izgled.

Na našu nesreću, Galešićevi udarci ipak nisu bili dovoljno siloviti da bi uspio završiti borbu te je bio prisiljen tapkati uz moguću ozljedu koljena.

U borbi večeri, nama dobro poznati borac sa zavidnom tjelesnom snagom, Alistair Overeem, pobijedio je Britanca Jamesa Thompsona koji je još jednom potvrdio da je neokrunjeni kralj srljanja i nepostojanja ama baš ikakve taktike.

Za kraj, ova priredba je iznimno bitna za budućnost sporta jer je naznačila kraj branda nekadašnjeg PRIDE-a, ringa, te je po prvi puta Japan kapitulirao pred najezdom amerikanizacije MMA, odnosno kaveza. Ovo je vjerojatno i konačni kraj mogućnosti službene potvrde međunarodne olimpijske federacije o slobodnoj borbi kao "pravom" sportu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!