Nogomet

"Rad je jedino rješenje"

Vedran Attias • utorak, 27.10.2009.
"Rad je jedino rješenje"
Foto: Davor Sajko

Dan uoči gostovanja u Mladini kod Vinogradara u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa trener Dinama Kruno Jurčić sigurno već jednim okom gleda prema derbiju u Splitu, no nije htio pričati o tome...

Dinamo je prepustio domaćinstvo Vinogradaru u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa što se trenerju Kruni Jurčiću čini kao dobra stvar: "Kada sam čuo razloge; zašto ne? Mislim da je bolje igrati pred par tisuća u Mladini nego pred par stotina u Maksimiru. Ako idemo na širenje popularnosti nogometa i stjecanja novih prijateljstava - onda je jasno kako je ovo korak u pravom smjeru", poručuje trener Dinama.

Lijepe riječi imao je trener Plavih za Vinogradar: "Ako netko ne prati naša nogometna zbivanja rekao bi kako je pred nama lagana utakmica, no to je Kup koji uvijek nosi opasnost", kaže Jurčić pa nastavlja: "Hrvoje Braović, koji je vodio Dinamo, vodi momčad punu poznatih prvoligaških igrača i treba ih se respektirati."

Osim ozlijeđenih Carlosa, Bišćana i Lončarića, Jurčić u Mladini neće moći računati niti na Mandžukića: "Mandžukić sigurno neće konkurirati protiv Vinogradara jer ima jače istegnuće gornjeg dijela lista i ja se iskreno nadam da će biti spreman za subotu; uostalom liječničke prognoze govore kako bi trebao biti spreman."

Dinamo će u Mladini odmarati neke igrače, no Jurčić nije otkrio koje: "Imamo Hajduk i Ajax i moramo djelovati u tom cilju. Kao i protiv Cibalije, ciljano ću odmarat neke igrače, a dnevni učinak mi je u ovom slučaju u drugom planu; koliko god on bio bitan. Smatram da je bitnije posložiti prioritete."

Osvrnuo se Jurčić i na činjenicu što nije htio nakon utakmice s Cibalijom komentirati formu i nastup svojih igrača: "Ja samo ne želim raditi analizu s novinarima pa onda s igračima i stojim iza toga. Glupo je da moj igrač otvori novine i čita što mislim o njegovoj igri, a njemu nisam rekao niti riječ."

Dva dana iza utakmice, Jurčić je ipak s novinarima podijelio razmišljanja o utakmici: "Nikad prvi trening poslije utakmice ne radim analizu, no zbog zgusnutog rasporeda sada jesam i upozorio sam igrače na propuste, ali naglasak je bio u reakciji igrača u nastavku i načinom na koji su igrali kada, rezultatski, ne ide. Kada radimo treninge realizacije i centaršuta - tražit ću maksimalnu koncentraciju i prekidati treninge ako treba. Sve kako bi se realizacija dignula; broj ponavljanja i rad je jedino rješenje."

O Hajduku Jurčić nije htio pričati, no u komentaru utakmice Karlovac - Hajduk kojoj je osobno nazočio istaknuo je nešto drugo; nešto što Dinamo nema: "Moja najveća impresija jest da dugo nisam vidio toliko pozitivnu atmosferu. Nisu to veliki navijači, no to su ljudi koji simpatiziraju Karlovac i strahovito su pozitivno nagrađivali požrtvovnost svojih igrača što je potpuno drugačiji ambijent od onoga u kojem mi radimo", zaključuje Jurčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!