Nogomet

"Messi mora postati legenda"

Antonija Pavlić • srijeda, 28.10.2009.
"Messi mora postati legenda"
Foto: Sandro Donda

Negdašnji brazilski reprezentativac i svojedobno jedan od najboljih nogometaša na svijetu Rivaldo oduševljen je igrom i sposobnostima svog nasljednika u Barceloni, Lionela Messija...

Brazilski 37-godišnji veznjak Rivaldo jednoć je bio najjači adut španjolske Barcelone, a danas za kruh zarađuje u uzbekistanskom Bunyodkoru. U katalonskom klubu igrao je od 1997. do 2002., a i danas redovito prati zbivanja u i oko Nou Campa.

Koga u Barci danas vidi kao istinski dobrog igrača? "Messi je za mene najbolji. Pogledajte što je sve do sada postigao na jednoj strani, te koliko mu je godina na drugoj. Sa svojim talentom i mladosti predodređen je da postane legenda."

Što mu nedostaje da bi jednoga dana postao najbolji? Naslov svjetskog prvaka? "Ni Alfredo di Stefano nii Johan Cruyff nikada nisu bili svjetski prvaci, a ipak se obojicu smatra ponajboljim nogometašima svih vremena. Bilo bi lijepo da za mjesto među velikanima osvoji svjetski naslov, no to je na kraju svega ipak dosta relativno."

"Zašto je toliko dobar? On nije dobar, on je jednostavno nezaustavljiv; ima posebne sposobnosti, kako tehničke tako i fizičke, može puno pretrčati, gotovo da je maratonac, a usput posjeduje i sjajnu tehniku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!