Zimski sportovi

Detroit napokon do bodova

Krešimir Ferlak • srijeda, 28.10.2009.
Detroit napokon do bodova

Hokejaši Detroit Red Wingsa napokon su u rubriku pobjeda dodali jedan plus. Nakon teške i uzbudljive utakmice slavili su u Vancouveru. Washington je uz odličan učinak prvog napada pobijedio Flyerse, dok Colorado i dalje bez problema pobjeđuje.

Detroit je nakon tri poraza napokon stigao do pobjede, a bilo im je to ujedno i prvo slavlje na gostovanjima ove sezone. Kod Vancouvera su pobijedili sa 5:4, iako su se na samom početku već našli na rubu provalije. Naime, nakon samo sedam minuta igre domaćini su vodili golovima Henrika Sedina i Christiana Ehrhoffa. Red Wingsi su odmah vratara Chrisa Osgooda zamijenili sa Jimmyem Howardom, a brzo su se i rezultatski vratili u igru pogotkom Thomasa Holmstroma.

Prvi period je, tako, završio minimalnim vodstvom Canucksa, a u drugom dijelu pogodaka nije bilo. Sve je to bilo samo priprema za ludi zadnji period u kojem je postignuto čak šest golova! Prvo je Niklas Kronwall izjednačio rezultat, a ubrzo zatim Mathieu Schneider vraća prednost domaćinima. Nakon toga Pavel Dacjuk zabija dva pogotka u tri minute i preokreće rezultat za svoje Red Wingse. Novim pogotkom Henrika Sedina Vancouver izjednačuje, ali tri minute kasnije Jason Williams postiže novi pogodak gostiju i postavlja konačan rezultat. Važna pobjeda za Red Wingse koja bi im trebala donijeti veliku dozu samopouzdanja za nastavak sezone.

Bez obzira što se nalaze u seriji dobrih rezultata, Washingtonovi glavni igrači ne briljiraju u zadnjih par susreta. Istina, Aleksandar Semin je bio ozlijeđen, Alex Ovečkin je uvijek opasan, a najslabije je igrao Nicklas Backstrom, sa samo jednim poenom u pet susreta. Jučer su upravo njih trojica srušili Philadelphiju. Ovečkin je zabio dva puta, Semin dodao gol i dvije asistencije, dok je Backstrom bio najefikasniji sa pogotkom i tri asista. Kada su njih trojica tako raspoloženi, teško da protivnici imaju šanse. Istina, Flyersi su poveli golovima Scotta Hartnella i Braydona Coburna, ali kasnije je sve bilo u znaku Capitalsa, koji su na kraju slavili sa 4:2.

Pobjede Colorada više nisu niti vijest, niti iznenađenje, a nakon gotovo mjesec dana sezone Colorado je vodeća momčad lige! Noćas su u maniri rutinskih ekipa prošli kroz Edmonton i pobijedili sa 3:0. Već nakon 25 sekundi igre Milan Hejduk je zabio za Avs'e koji su nakon toga kontrolirali rezultat, imali opet odličnog Craiga Andersona na vratima, a konačan udarac su zadali sredinom posljednjeg perioda. Wojtek Wolski je povisio prednost gostiju, a isti igrač je zabio i na kraju kada su se Oilersi očajnički pokušavali vratiti u utakmicu, pa su povukli i vratara Nikolaja Khabibulina. Sa čistih 3:0 Colorado ide dalje, pa iako se svi pitaju kada će ta njihova bajka prestati, ovoj priči se, zasad, ne nazire kraj.

Nhl, rezultati, 27.10.2009: Washington – Philadelphia 4:2, Edmonton – Colorado 0:3, Vancouver – Detroit 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!