Košarka

Armani okrenuo u Njemačkoj

Branimir Korać • srijeda, 28.10.2009.
Armani okrenuo u Njemačkoj
Foto: Davor Sajko

U skupini D Eurolige u drugom kolu madridski Real upisao je očekivano uvjerljivu pobjedu protiv Prokoma dok je u izjednačenom dvoboju Armani odnio pobjedu s gostovanja kod EWE Basketsa u Oldenburgu...

U prošlom kolu Oldenburg je u gostima svladao Prokom i tražio je potvrdu te pobjede u susretu s Armanijem. U svojoj prvoj utakmici u Euroligi na domaćem terenu u povijesti, ipak nisu uspjeli slaviti, imali su priliku, ali u posljednjoj četvrtini su pali i europski iskusniji Armani to je znao iskoristiti.

Pet minuta prije kraja susreta sve uje još bilo otvoreno. Tricom Pauldinga Oldenburg se približio na 66:65 nakon lošeg otvaranja četvrtine. No onda je u seriju ušao Mason Rocca kojeg Nijemci nikako nisu mogli zaustaviti, nanizao je osam poena, dva je dodao Maciulis i Armani je pobjegao na 76:67. Tu je priči bio kraj, do završetka utakmice ostalo je premalo vremena da bi se nešto okrenulo i Armani unatoč tome što je zaostajao uoči posljednje četvrtine, odnosi pobjedu 79:70.

Jonas Maciulis bio je najefikasniji kod pobjednika s 18 poena, a Mason Rocca dodao je 16 poena i šest skokova. Kod poraženih J'Kel Foster ubacio je 20 poena, a ponovno je odličan bio naš Jasmin Perković koji je za 34 minute ubacio 14 poena (4/7 za dva, 0/1 za tri, 6/6 slobodna) uz šest skokova.

Real je imao očekivano lagan posao protiv Prokoma. Poljaci nisu bili ravnopravan protivnik momčadi koja kandidira za sam naslov prvaka Europe i Španjolski su bez ikakvih problema odnijeli pobjedu 94:72.

Već na poluvremenu sve je bilo jasno. Real je u prvih 20 minuta već riješio pitanje pobjednika, vodio je na odmoru 51:33 i nije bilo dvojbe kako će uzeti pobjedu. Visoka razlika omogućila je samo Messini da u nastavku susreta da svim igračima priliku bez opasnosti da bi rezultat mogao patiti.

Darjuš Lavrinovič i u ovom susretu potvrdio je kako je u velikoj formi ubacivši 19 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Louis Bullock dodao je 15 poena. Kod Prokoma Qyntel Woods ubacio je 22 poena uz šest skokova, David Logan dodao je 19 poena, a Ronnie Burrell 14 poena i 13 skokova.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

EWE Baskets Oldenburg70:79Armani Milano
Real Madrid94:72Asseco Prokom Gdynia
Panathinaikos101:66Himki
1Real Madrid 82+121
2Panathinaikos 82+95
3Himki 64+7
4Asseco Prokom Gdynia 46-63
5Armani Milano 37-17
6EWE Baskets Oldenburg 19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!