Košarka

"Trice su nas spasile"

Branimir Korać • četvrtak, 29.10.2009.
"Trice su nas spasile"
Foto: EPA

Oldenburg nije uspio potvrditi pobjedu iz prvog kola s gostovanja kod Prokoma. U svojoj dvorani ugostili su Armani iz Milana, ali nisu uspjeli slaviti iako su imali priliku...

"Ovo je bila vrlo teška utakmica za nas i neka nitko ne misli kako nam je bilo lako. Oldenburg je igrao sjajnu obranu tri četvrtine, ali ključni trenutak dogodio se u posljednjoj dionici kada smo kod minus šest pogodili tri trice u nizu i preokrenuli utakmicu", smatra trener Milana Piero Bucchi.

S njegovim mišljenjem složio se i Michael Hall koji je utakmicu završio s 11 poena i pet asistencija. "Trice u posljednjoj četvrtine su nas izvukle. Oldenburg je bio izuzetno težak protivnik, imaju nekoliko izvrsnih igrača i igraju sjajnu obranu. U nekim trenucima se činilo kako idemo prema novom porazu", iskren je bio Hall.

Oldenburgovi igrači respektiraju Milano, a to se vidi i iz izjave Rubena Boumtje-Boumtjea koji smatra kako je riječ o jednoj od najboljih europskih ekipa.

"Armani je definitivno jedna od najboljih europskih ekipa. Tri četvrtine smo igrali odlično, napravili veliki posao u obrani i u napadu igrali brzo i onako kako možemo. No u zadnjoj četvrtini kada smo dobili priliku pobijediti, igrali su puno učinkovitije i uzeli su pobjedu."

U drugom susretu Real nije imao nikakvih problema protiv Prokoma. Razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će Real na kraju slaviti.

"Jako sam zadovoljan našom igrom, željom i intenzitetom s kojim su igrači ušli u utakmicu. Od samog početka svi su dali sve od sebe odličnom igrom i u obrani i u napadu. Posebno bih istaknuo kvalitetnu igru u napadu gdje je velik broj mojih igrača bio dvoznamenkast", zadovoljan je bio Ettore Messina.

Krilni igrač Prokoma Ronnie Burrell bio je vrlo razočaran igrom svoje momčadi. "Igrali smo jako lošu utakmicu protiv jako dobre ekipe. Dominirali su u svakom pogledu i uništavali nas pick and roll igrom. Nisam zadovoljan svojim učinkom (14 poena, 13 skokova), zadovoljan sam samo kad pobijedimo, a ovdje to nije bio slučaj. Ne smijemo toliko griješiti, moramo još puno raditi."

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

EWE Baskets Oldenburg70:79Armani Milano
Real Madrid94:72Asseco Prokom Gdynia
Panathinaikos101:66Himki
1Real Madrid 82+121
2Panathinaikos 82+95
3Himki 64+7
4Asseco Prokom Gdynia 46-63
5Armani Milano 37-17
6EWE Baskets Oldenburg 19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!