Nogomet

Srna strijelac, Vukojević isključen

Maja Giljanović • četvrtak, 29.10.2009.
Srna strijelac, Vukojević isključen
Foto: Davor Sajko

U četvrtfinalu Kupa Ukrajine hrvatski su reprezentativci Darijo Srna i Ognjen Vukojević odigrali zapažene uloge. Bivši je hajdukovac bio strijelac i pobijedio je, a bivši je dinamovac zaradio isključenje i ispao.

Četvrtfinalna utakmica Kupa Ukrajine donijela je veliki okršaj Šahtara i Dinama. Rasprodanu (47,452) Donbas Arenu u 23. je minuti razveselio hrvatski kapetan i kapetan Rudara iz Donjecka Darijo Srna.

Bivšeg je hajdukovca uposlio Ilsinho, Srna nije oklijevao nego je silovito odapeo u bliži kut i probio Bogusha za vodstvo drugoplasirane momčadi ukrajinske lige protiv lidera prvenstva (Dinamo Šahtaru nakon 11 kola bježi šest bodova).

Srna je i u nastavku tenzijama nabijene utakmice bio jedan od najraspoloženijih: razigravao je suigrače, čuvao leđa svojim obrambenim igračima (dobio je i jedan od osam žutih) i pripremao teren u prvom redu Fernandinhu koji je, međutim, propustio podebljati prednost Šahtara i u 64. i u 78. minuti.

U 85. minuti Ognjen Vukojević namjerno udara Kučera, zarađuje izravno isključenje, Dinamo bez Gorana Sablića ostavlja s devetoricom u polju, a prednost igrača više Šahtar je iskoristio u jednoj od posljednjih akcija na utakmici u trećoj minuti sudačke nadoknade golom Fernandinha.

Polufinale su izborili i Tavrija protiv Obolona (4:0 nakon 90 minuta) te Metalurg iz Donjecka i Volin (2:1 u produžecima) protiv Dnjepra i Metalurga iz Zaporožja.

Ukrajinski kup, četvrtfinale:
Šahtar - Dinamo 2:0, Tavrija - Obolon 4:0, Volin - Metalurg (Z) 1:1 (2:1 nakon produžetaka), Dnjepar - Metalurg (D) 1:1 (1:2 nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!