Nogomet

Dinamo bez bodova i publike

Ivor Krapac • četvrtak, 29.10.2009.
Dinamo bez bodova i publike
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Dinamo doznao je kaznu za novo u nizu divljanja njihovih "navijača". Modrima su zbog zbivanja u Temišvaru oduzeta tri boda na ljestvici skupine A Europske lige, što je dosad najteža kazna koju su dobili, a pored toga, iduće dvije domaće europske utakmice morat će igrati pred praznim tribinama...

Igrači osvojili, skupina divljaka otela - nakon kazne Uefinog disciplinskog tijela, tako izgleda bodovni ulov zagrebačkog Dinama na gostovanju u Temišvaru 1. listopada. Podsjetimo, hrvatski prvaci su u tom susretu drugog kola skupine A s 3:0 nadjačali Timisoaru, no sve dobro što su napravili sada je poništeno.

Bilo je nereda u gradu, ali i na stadionu uoči utakmice, a ovog puta epilog je još teža kazna od dosadašnjih. Osim oduzimanja bodova, Uefa je odredila i da će Dinamo u preostala dva domaća nastupa u skupini, protiv Ajaxa (5.11.) i Timisoare (17.12.), morati igrati pred praznim tribinama, od čega je teža disciplinska mjera vjerojatno još jedino isključenje iz natjecanja.

Ovu drastičnu kaznu je za službenu stranicu kluba prokomentirao glavni direktor Dinama Damir Vrbanović: "Šokirani smo visinom kazne i očito je da su neredi u Temišvaru bili kap koja je prelila čašu strpljenja Uefe. Nažalost, mala skupina huligana uspjela je nanijeti neprocjenjivu štetu kako za klub, tako i za 99 % ostalih navijača koji sigurno nisu zaslužili da oni sami i njihov klub budu tako teško kažnjeni. Dinamo će uputiti žalbu na ovu odluku, smatrajući da je njom teško oštećen klub koji je činio i čini ogromne napore u organizaciji utakmica kako na gostovanjima tako i u Zagrebu. Ni u snu nismo očekivali da će nam se oduzeti tri boda. Očekujemo službeno obrazloženje odluke i uputit ćemo žalbu na istu."

Dinamo će, tako, igrati u praznom Maksimiru i bez ijednog boda uoči posljednja tri kola, što je ionako tešku misiju prolaska skupine učinilo praktički nemogućom. Anderlecht i Ajax, koji su bodovno poravnati na prvom mjestu, sada imaju pet bodova prednosti.

Zagrebačkom klubu još ostaje mogućnost žalbe koju su i najavili, a moraju je poslati najkasnije tri dana nakon što su primili odluku i obrazloženje kazne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!