Košarka

Efesove muke protiv Partizana

Borna Rupnik • četvrtak, 29.10.2009.
Efesove muke protiv Partizana
Foto: EPA

Nakon Unicaje u srijedu, u drugom kolu skupine B parket su uzdignutih ruku napustili još košarkaši Efes Pilsena i Lietuvos Rytasa. U Turskoj je bilo neizvjesno, u Francuskoj nešto manje...

Znatno ojačani Efes Pilsen teškom je mukom svladao znatno oslabljeni Partizan. Nakon potpuno izjednačene prve četvrtine, domaćin je pred 8.000 navijača u dvorani Abdi Ipekci na krilima Charlesa Smitha pokušao pobjeći i stigao je do 29:20. No, tada se Beograđani vraćaju, a netom prije odlaska na odmor tricu pogađa Lawrence Roberts i na semaforu piše 35:37.

Drugi pokušaj bijega gledatelji su vidjeli krajem treće četvrtine, a čovjek oko kojeg se sve vrtjelo opet je bio Smith. Njegovi su dalekometni ubačaji stvorili osam pogodaka prednosti za Efes Pilsen (55:47), ali je precizni Bo MacCalebb to prepolovio te se u posljednju dionicu ušlo s 57:53 za tursku momčad pod vodstvom Ergina Atamana.

Treća je ipak bila sreća. Efes Pilsen je pri 57:57 napravio seriju 9:0 i tu Partizanu više nije bilo spasa. U konačnih 77:67 Smith je ugradio 18 koševa, Shumpert jedan manje, a Igor Rakočević pri kraju susreta popravio je svoj učinak na 14 ubačaja. Naš Mario Kasun odigrao je za Turke 14 minuta, postigao devet koševa (šut 4/9 za dvicu, 1/2 s linije slobodnih bacanja) i uhvatio sedam skokova. Partizan je s 19 pogodaka i pet skokova predvodio Aleksandar Marić.

U drugoj večerašnjoj utakmici skupine B Lietuvos Rytas je rutinski odradio gostovanje u Orleansu. Domaćin se u premijernom euroligaškom nastupu pred vlastitom publikom želio pokazati u što boljem svjetlu, no Litavci su zagospodarili terenom od prve minute. Već su početkom druge četvrtine došli na granicu od 20 pogodaka prednosti, ali francuski se predstavnik s nekoliko uzastopnih pogodaka održao na životu.

Međutim, sastav Rimasa Kurtinaitisa nije se dao izbaciti iz takta. Čuvali su i sačuvali svoje vodstvo, premda je domaćin još jednom zaprijetio u uvodnim minutama četvrte četvrtine. Naposljetku su gosti bodove odnijeli rezultatom 69:62 i tako nadogradili vrijednu pobjedu iz prvog kola, kada su u Litvi nadigrali Efes Pilsen.

Na ljestvici skupine vode Unicaja i Lietuvos Rytas s dvije pobjede, Olympiakos i Efes Pilsen imaju po jednu, a Orleans i Partizan zasad su još na nuli.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Unicaja Málaga86:68Olympiakos
Anadolu Efes77:67Partizan
Entante Orleans62:69Lietuvos Rytas
1Olympiakos 82+97
2Unicaja Málaga 73+9
3Partizan 55-12
4Anadolu Efes 46+15
5Lietuvos Rytas 46-43
6Entante Orleans 28-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!