Zimski sportovi

Ovečkin ne staje, ludnica u Edmontonu

Krešimir Ferlak • petak, 30.10.2009.
Ovečkin ne staje, ludnica u Edmontonu

Četvrtak nam je donio sedam utakmica u kojima se uistinu imalo što vidjeti. Washington je na krilima najboljeg svjetskog igrača nastavio sa pobjedama, dok su Red Wingsi u Edmontonu pokazali da još ima snage u njihovim motorima, iako su izgubili utakmicu.

Dvoboj između Atlante i Washingtona trebao je biti pravi obračun Ilije Kovalčuka i Alexa Ovečkina. Međutim, Kovalčuk se prije par dana ozlijedio, izvan leda će biti minimalno tri tjedna, pa je Capitalsima posao bio uvelike olakšan. Ipak, bila je to vrlo dobra utakmica, gosti iz glavnog grada SAD-a su cijelo vrijeme vodili, domaćini pokušavali stići rezultat, ali nisu uspjeli. Još jednom je blistao Ovečkin, za čije sposobnosti postizanja pogodaka više niti ne treba trošiti riječi.

Prvi pogodak Ovečkin je postigao sredinom prvog perioda i donio prednost svojoj ekipi. Atlanta je ubrzo imala idealnu priliku za izjednačenje, ali penal nije zabio Jim Slater. Zato je minutu kasnije opet zabio Ovečkin. Na tri razlike povisio je Brendan Morrison početkom drugog perioda, a domaćini se bude tek u posljednjih dvadeset minuta kada su smanjili golovima Zacha Bogosiana i Todda Whitea. Povukli su tad i vratara u nadi izjednačenja, ali Mike Knuble je pogodio njihovu praznu mrežu i riješio susret. U posljednjim trenucima Bogosian je postavio konačnih 4:3 za Washington.

Fenomenalan susret odigran je u Edmontonu. Iako su domaći Oilersi na polovici susreta vodili sa čak 5:1, Detroit se uspio vratiti u utakmicu i izboriti produžetke, odnosno penale. Bodovi su ostali u Edmontonu, ali Red Wingsi su ipak pokazali znakove one ekipe od zadnje dvije godine. Samo, sada trebaju odigrati i cijelu utakmicu u takvom ritmu. Već nakon četrdesetak sekundi igre, J.F. Jacques je doveo domaćine do vodstva, a kasnije je sve u svoje ruke preuzeo trojac Dustin Penner, Aleš Hemsky i Shawn Horcoff.

Penner je zabio gol uz tri asista, Hemsky je zabio dvaput i asistirao, dok je Horcoff postigao pogodak uz dvije asistencije i Oilersi su došli do ogromnih 5:1. U međuvremenu je Darren Helm smanjio za goste. Međutim, tada Red Wingsi pale svoje motore. Henrik Zetterberg je smanjio do kraja drugog perioda, a u samo pet minuta zadnje trećine zabili su Ericsson, Bertuzzi i Eaves i izjednačili utakmicu. Čak su mogli i do pobjede, ali sve je otišlo do penala, gdje je jedini pogodak zabio Patrick O'Sullivan i ostavio dva boda u Kanadi. Spomenimo da je napadač Detroita Valtteri Filppula slomio zglob i neće igrati najmanje šest tjedana.

Tampa je odigrala odličnu utakmicu protiv Ottawe i predvođena Stevenom Stamkosom, koji je zabio dva pogotka, stigli su do pobjede 5:2. Vancouver je nakon penala sa 2:1 dobio Kingse, a junak je bio Mikael Samuelsson, koji zabio iz igre, a zatim i penal za pobjedu. Nashville je bio bolji od Chicaga, a Phoenix je slavio kod St.Louisa. Obje utakmice su završile sa čistih 2:0. New Jersey je slavio kod Bostona, a pogodak vrijedan dva boda postigao je Dainius Zubrus minutu i pol prije kraja susreta.

NHL, rezultati, 29.10.2009: Boston – New Jersey 1:2, Atlanta – Washington 3:4, Tampa Bay – Ottawa 5:2, St.Louis – Phoenix 0:2, Nashville – Chicago 2:0, Edmonton – Detroit 6:5 (SO), Los Angeles – Vancouver 1:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!