Ostali sportovi

Splićanke u Sloveniji žele nastavak niza

Sportnet • petak, 30.10.2009.
Splićanke u Sloveniji žele nastavak niza

Vodeća ekipa Srednjoeuropske (MEL) lige, Split 1700, u subotu gostuje u Sloveniji kod Calcita iz Kamnika. Nakon tri pobjede bez izgubljenog seta, porastao je apetit splitskih odbojkašica...

Tri pobjede bez izgubljenog seta pomalo su neočekivane, naročito iz razloga što je ovo Splićankama prvi nastup u ovom natjecanju, pa su im protivnice uglavnom nepoznanica. No, to je I skriveni adut ekipe koju vodi bjeloruski stručnjak Viktor Gončarov Naime, ni protivnice ne znaju koliki je domet mlade splitske ekipe.

Klub iz Kamnika u prve je dvije utakmice upisao dva poraza na domaćem terenu, no u prošlom kolu je slavio na gostovanju kod Vitala u Ljubljani.

"Većinu protivnica ne poznajemo dobro pa stoga vrlo oprezno pristupamo svakoj novoj utakmici. Sretne smo što smo u sezonu ušla s tri pobjede, a posebno nas raduje što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Prošlog vikenda protiv Klagenfurta I SVS Posta smo odigrale vrlo dobro, nadam se da ćemo tako nastaviti i u subotu", rekla je Ivana Pešo, libero Splita 1700.

Trener Gončarov može biti zadovoljan igrom u obrani i prijemom servisa, a upravo taj dio igre najvažniji je zadatak libera.

"Trebalo nam je malo vremena da se priviknemo na nove lopte s kojima se igra u MEL ligi, no uspjele smo u tome i nadam se da ćemo biti još učinkovitije. Vrlo smo složne i pomažemo jedna drugoj na terenu što se osjeti i na rezultatu. Naravno, cilj nam je još poboljšati igru u obrani, to bi omogućilo brže napade i olakšalo posao našoj tehničarki Ivani Zburovoj. Na treninzima naporno radimo na svim segmentima igre i sigurno imamo još prostora za napredak", dodala je Pešo.

U Sloveniji će Split 1700 nastupiti u kompletnom sastavu. Mlada srednja blokerica Lorena Šipić zaliječila je ozljedu skočnog zgloba i bit će na raspolaganju treneru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!