Nogomet

"Sad tek možemo žaliti"

Bernard Jurišić • subota, 31.10.2009.
"Sad tek možemo žaliti"
Foto: Bruno Karadža

Teška dva tjedna su iza Edoarda Reje i njegove momčadi, a pobjeda protiv Dinama najbolji je lijek za "glavobolju" splitske momčadi. Talijanski strateg zadovoljan je izdanjem svoje momčadi, ali ne i suca Batinića...

Malo šećera u gorku Hajdukovu svakodnevicu donijela je pobjeda protiv Dinama. Edoardo Reja zadovoljan je izdanjem svoje momčadi koja je s desetoricom igrača uspjela obraniti pobjedu.

"Ovo je bila naša najbolja utakmica otkad sam ja tu. Zaslužili smo pobjedu, igrali smo korektnu utakmicu bez grubosti, a kad smo igrali s igračem manje imali smo dvije prigode za riješiti utakmicu", kazao je Talijan i odmah se prebacio na ono što ga je "žuljalo".

"Sudac je bio korektan do našeg vodstva, a nakon toga se potpuno okrenuo i bio Dinamov 12. igrač na terenu. Ne tražim od sudaca da pomažu Hajduku, ali nam ne bi trebali na ovakav način ni odmagati. Ovog suca sjećam se još s Kantride i mislim da nam je opet sudio loše", rekao je Reja posebno ističući kako smatra da kod prvog žutog kartona Pandže nije bilo niti prekršaja, a kamoli kartona za njegova stopera.

"Odigrali smo maksimalno dobro posebno u obrani, a Dinamo s igračem više nije stvorio ni jednu šansu za gol. Svi su igrači odigrali na razini očekivanja i dali su i više od 100%. Zato smo i ostvarili ovakvu pobjedu, jer Dinamo je dobra momčad i ako ne date sve od sebe ne možete očekivati dobar rezultat. Danas se vidjelo da znamo igrati, jer smo igrali protiv protivnika koji je igrao nogomet. Teško je kad igraš protiv momčadi koje se brane s 9 igrača jer nismo takav tip ekipe koji može lako probiti takav bunker."

Koja je vrijednost večerašnje pobjede za vašu momčad? Dinamo je i dalje daleko ispred s 11 bodova prednosti?

"Pobijedili smo najvećeg rivala, ali ako ćemo stati na tome onda nismo napravili ništa. Treba pobjeđivati i ostale. Treba uvijek davati svoj maksimum kakav su igrači dali večeras i iz ove utakmice moramo izvući pouke da se samo s takvim angažmanom može pobjeđivati. Ovom pobjedom dokazali smo da možemo pobijediti svakoga i nadam se da će igrači shvatiti da maksimalan angažman na treningu znači i dobru utakmicu u nedjelju."

Reja žali zbog propuštene prigode da se Dinamu Hajduk približi "na dohvat ruke".

"Žao mi je što nismo iskoristili Dinamov poraz jer bi sad bila razlika između nas i Dinama 5-6 bodova. Hajduk je u situaciji da ne smije gubiti bodove, Dinamo je u nešto komotnijoj situaciji i može si dozvoliti poneki kiks. Sad tek možemo žaliti što nismo materijalizirali Dinamove kikseve u prošlim kolima. Umorni smo od kritika u zadnja dva tjedna i danas smo odigrali perfektnu utakmicu s obzirom na situaciju."

Zanimljivo je da je Hajduk najbolju utakmicu sezone odigrao bez oba brata Sharbinija. Anas je pauzirao zbog kartona, a Ahmada nije bilo ni među 18, iako je igrao protiv Moslavine u srijedu.

"Ahmad je dugo vremena bio ozlijeđen, nije se još vratio 100% i još nije pravi. Paraiba me uvjerio na treninzima da je u boljoj formi od Ahmada i zato je igrao. Tu su i Vukušić i Čop, igrat će onaj tko se bude pokazao na treningu. To je za mene jedino mjerilo."

Talijan je prokomentirao i navijački bojkot, odnosno činjenicu da je više ljudi bilo na Starom placu nego na Poljudu.

"Onaj tko voli Hajduka, mora ga voljeti uvijek, a to uključuje i trenutke kad mu ne ide dobro. Treba navijati, treba nam podrška Torcide jer je to snaga Hajduka. Igrači su svjesni svojih grešaka i kritike koja ih prati, ali će dati sve od sebe da vrate povjerenje te publike kojoj je mjesto na tribinama."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!