Nogomet

Robert Kovač napušta kockasti dres

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.11.2009.
Robert Kovač napušta kockasti dres
Foto: Nikola Movrić

Kao što se moglo i naslutiti, stoper zagrebačkog Dinama i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Robert Kovač, okončao je svoju avanturu u kockastom dresu u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine...

Robert Kovač više neće nastupati za nacionalnu selekciju. To je u ponedjeljak potvrdio i izbornik Slaven Bilić, nakon što ga nije pozvao za prijateljski susret s Lihtenštajnom u Vinkovcima.

"Potvrdio mi je da smatra da je bilo dosta. Podvukao je crtu pod to poglavlje. Zadužio nas je", istaknuo je Slaven Bilić, koji se tako oprostio od jednog od standardnih reprezentativaca s kojima je odradio oba svoja dosadašnja ciklusa.

"On je ponajbolji obrambeni igrač Hrvatske. Hvala mu na svemu što je učinio u zadnjih deset godina na terenu, ali i izvan njega. Robert Kovač je istinski profesionalac i ljudska veličina", dodao je hrvatski izbornik.

35-godišnji Kovač je u karijeri nastupao za Herthu iz Zehlendorfa, Nürnberg, Bayer iz Leverkusena, a vrhunac karijere dosegao je u Bayernu i Juventusu. Potom je prešao u redove dortmundske Borussije i naposljetku se skrasio u zagrebačkom Dinamu.

U hrvatskom dresu prvi je puta zaigrao 28. travnja 1999. godine u prijateljskom dvoboju protiv Italije, a skupio je ukupno 84 nastupa, u kojima nijednom nije zatresao protivničku mrežu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!