Nogomet

Kuže vodi Albaniju prema EP-u

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.11.2009.
Kuže vodi Albaniju prema EP-u
Foto: Sandro Donda

Hrvatski trener Josip Kuže ostat će izbornik reprezentacije Albanije. Dobio je povjerenje tamošnjeg nogometnog saveza, a tvrdi da je iznimno sretan zbog prilike koja mu se pruža...

56-godišnji Josip Kuže vodio je Albaniju u posljednje tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, ali je pritom osvojio samo jedan bod. No, tamošnji su nogometni dužnosnici zadovoljni.

Stoga će nekadašnji trener zagrebačkog Dinama ostati na svojoj dužnosti i povesti Albaniju u borbu za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini. "To je velika stvar. Uzbuđen sam i jedva čekam početak kvalifikacija", kaže.

S tim se izborom, barem djelomično, slagao još jedan Hrvat koji se okušao na albanskoj klupi, Otto Barić: "Najbolji bi čovjek za to mjesto bio - ja, ali s obzirom na okolnosti, Kuže je bi bio moj prvi sljedeći odabir".

Kuže je remi ostvario protiv Malte, a oba je poraza upisao od Mađarske. Međutim, u prijateljskoj utakmici protiv Cipra, u kojoj je Albanija slavila 6:1, stekao je neke pobornike.

Naš će stručnjak računati na mlade talente te najavljuje promjene u sastavu tijekom nadolazećih dvoboja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!