Vodeni sportovi

ORC Kup Hrvatske nakon pet regata

Sportnet • utorak, 03.11.2009.
ORC Kup Hrvatske nakon pet regata

Ovoga vikenda jedrio se Murter Kup, peta regata iz ciklusa ORC Kupa Hrvatske 2009. Odjedreno je pet jedrenja kursa Štap.

U subotu 31. listopada jedrilo se po buri snage 15 do 25 čvorova, a u nedjelju 1. studenog po laganijem nestabilnom vjetru. U skupini B, skupini manjih jedrilica pobijedila je posada Anđele X s kormilarom Branko Iljadicom Rapom (Val, Šibenik), dok je u skupini A, skupini većih jedrilica, najbolja bila posada Gringa 2 s kormilarom Robertom Sandalićem (Uskok, Zadar).

Nakon pet regata Kupa Hrvatske u poretku kormilara skupine A Sandalić je preuzeo vodstvo, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Jan Winkler (Medveščak, Zagreb), odnosno s tri boda prednosti ispred trećeplasirane Zrinke Hrvoj (Labud, Split). U poretku kormilara skupine B vodi Frane Barbieri (Croatia, Opatija) s dva boda prednosti ispred Karla Kureta (Labud). Treći je Branko Iljadica Rapo s nešto većim bodovnim zaostatkom.

Od 5. do 8. studenog u Vodicama se jedri ORC Prvenstvo Hrvatske. S obzirom da je to zadnja regata koja se boduje za Kup u Vodicama će se krstaši nadmetati za dvije titule – prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Hrvatske. Domaćin regate je JK Tijat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!