Nogomet

Liverpool u problemima

Antonija Pavlić • utorak, 03.11.2009.
Liverpool u problemima
Foto: EPA

Liverpoolovi problemi svakim danom sve su veći; poraz od Fulhama u prvenstvu i dvije uzastopne izgubljene utakmice u Ligi prvaka na igrače ne djeluju optimistično prije uzvratnog susreta s Lyonom u Francuskoj, a otegotna okolnost momčadi Rafaela Beniteza bit će izostanci Stevena Gerrarda i Martina Škrtela...

Hoće li se Liverpoolova kriza dodatno produbiti i ove srijede, kada u Francuskoj moraju loviti pobjedu protiv Lyona u svrhu očuvanja prigode za prolazak u daljnju fazu natjecanja? Šanse su vrlo velike, rezultati u posljednjim utakmicama ne ulijevaju im optimizam, a prije važnog derbija s Lyonom ozlijedili su se i Steven Gerrard i Martin Škrtel.

"Gerrard najvjerojatnije neće putovati u Francusku, još se oporavlja i pod injekcijama je, premda nećemo previše prejudicirati. Pričekat ćemo još dan-dva, pa donijeti konačnu odluku", otkrio je strateg Redsa Rafael Benitez.

Uz Gerrarda, koji muku muči s ozljedom prepona, izvan stroja u srijedu bit će i stoper Martin Škrtel koji ne želi pogoršati ozljedu mišića. Na terenu Lyonovog stadiona neće biti ni napadač Alberto Riera i branič Martin Kelly, a pitanje je i hoće li se u sastavu naći Daniel Agger, Fabio Aurelio, David Ngog i Glen Johnson.

Ne izgleda dobro? Svakako. Jedina svijetla točka je što će u sastavu biti najbolji igrač Fernando Torres, premda niti to nije posve sigurno - Benitez često ima naviku najbolje stavljati na klupu u najtežim i najvažnijim trenucima - uostalom, savršeno je to pokazao izvadivši Torresa na početku drugog poluvremena u nedavnoj prvenstvenoj utakmici s Fulhamom u trenucima kada je njegova momčad pokušala napasti na rezultat 1:1 i doći do pobjede. Epilog te utakmice? 3:1 za Fulham.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!