Nogomet

Luis Suarez na izlaznim vratima Ajaxa?

Borna Rupnik • utorak, 03.11.2009.
Luis Suarez na izlaznim vratima Ajaxa?
Foto: EPA

Finacijske brige mogle bi primorati upravu Ajaxa na prodaju svog najboljeg i najskupljeg nogometaša. Urugvajcu Luisu Suarezu tako se smiješi transfer u neki od europskih divova...

Kupovanje igrača na nogometnom tržištu koštalo je Ajax gotovo 150 milijuna eura tijekom proteklih nekoliko godina, a odgovarajućih uspjeha nije bilo. Stoga će nedostatak prihoda u Amsterdamu pokušati pokriti prodajom Luisa Suareza, tvrdi nizozemski Voetbal International.

Na sjajnom Urugvajcu Ajax bi mogao zaraditi i do 30 milijuna eura, a Suarez bi se tako pridružio popisu slavnih imena koja su posljednjih sezona napuštala Amsterdam Arenu za velik novac. To su između ostalog bili Ryan Babel, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar i Thomas Vermaelen.

Zarađeni novac (oko 100 milijuna eura) uložen je u pogrešne prinove, smatraju u Nizozemskoj, te Ajaxu ne preostaje drugo nego dizati kredite ili unovčiti pojedine nogometaše.

Suarez je svojim igrama već bio privukao pažnju europskih velikana poput Barcelone i Manchester Uniteda, a kao njegova moguća odredišta spominju se i Inter, Milan te Manchester City.

Ove je godine u samo 12 prvenstvenih kola postigao čak 16 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!