Nogomet

Porto i Chelsea idu dalje

Matej Milanović • utorak, 03.11.2009.
Porto i Chelsea idu dalje
Foto: EPA

Porto i Chelsea su na gostovanja kod APOEL-a i Atletica otišli tražeći pobjedu za drugi krug natjecanja. Porto je na Cipru slavio nakon teškog mučenja golom Falcaa u 84. minuti, a Chelsea se u Madridu morao zadovoljiti samo bodom u utakmici u kojoj su Agüero i Drogba postigli po dva pogotka...

APOEL - Porto 0:1 (0:0)
(Falcao 84')

Porto je na Cipru stvorio velik broj prilika, no kako je vrijeme odmicalo tako je rasla i nada kod APOEL-a da bi mogli izvući barem bod iz ovog susreta, budući da Portugalci nikako nisu uspijevali svladati domaćeg vratara Chiotisa.

Zasluge što je Porto ipak upisao sva tri boda idu Falcau koji se u 84. minuti iskupio za jednu prethodnu neiskorištenu priliku. Porto je tom pobjedom osigurao prolaz dalje i još ima šansu doći do prvog mjesta u skupini.

Atletico Madrid - Chelsea 2:2 (0:0)
(Agüero 66', 90'+1'/Drogba 82', Drogba 88')

Jako zanimljiv je pak bio susret u Madridu. Chelsea je s Atleticom tražio osiguravanje prolaza dalje, no u prvom djelu su bolje odigrali domaći. Najveća zvijezda španjolskog sastava, Sergio Agüero ušao je tek u 53. minuti, a svega 13 minuta kasnije volejem je probušio Čecha za 1:0 domaćih.

Kraj utakmice bio je veoma uzbudljiv. Prvo je Didier Drogba s dva gola preokrenuo rezultat i doveo Chelsea u vodstvo. Prvi gol zabio je glavom, a drugi nakon šetnje kroz protivničku obranu. Da gosti ipak ne odu kući s punim plijenom pobrinuo se Agüero golom sa slobodnog udarca za konačnih 2:2.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

APOEL0:1Porto
Atlético Madrid2:2Chelsea
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!