Nogomet

Remi u Milanu, Marseille se nada

Matej Milanović • utorak, 03.11.2009.
Remi u Milanu, Marseille se nada
Foto: EPA

Uzvrat velikog derbija skupine C, između Milana i Reala, završio je neodlučenim rezultatom. Real je pokazao više od domaćih, ali je na kraju ipak završilo 1:1. Taj rezultat najviše odgovara Marseilleu koji je uvjerljivom pobjedom nad Zürichom ostao u igri za osminu finala...

Milan - Real Madrid 1:1 (1:1)
(Ronaldinho 35'-11m/Benzema 29')

Real je u Milanu krenuo agresivno i stvorio nekolicinu prilika, a Dida je kapitulirao u 29. minuti. Njegov sunarodnjak i bivši suigrač, Kaka, prošao je svog čuvara i pucao prema golu. Lopta nije direktno ušla, ali je nakon obrane Dide spretan bio Karim Benzema koji je doveo u vodstvo kraljevski klub.

Gol je domaćima praktički poklonio Pepe koji je igrao rukom u šesnaestercu. Ronaldinho je izveo penal i izjednačio rezultat deset minuta prije odlaska na odmor. Do kraja utakmice je Real nastavio pritiskati i imao više prilika od Milana, ali se rezultat ipak nije mijenjao.

Marseille - Zürich 6:1 (2:1)
(Aegerter 3'-ag, Abriel 11', Niang 51', Hilton 80', Cheyrou 87', Brandao 90'/Alphonse 31')

Marseille Didiera Deschampsa je na svom terenu protiv Züricha tražio pobjedu kojom bi se približio osiguravanju trećeg mjesta u skupini i zadržao nadu u plasman u osminu finala. Francuzi nisu mogli bolje otvoriti utakmicu. Dva slobodna udarca Fabricea Abriela su dali dvostruku prednost domaćima nakon samo deset minuta igre. Prvog je u svoju mrežu skrenuo igrač Züricha Silvan Aegerter, a drugog je Abriel direktno poslao u gol.

Zürich je rijetko dolazio do prilika, a prvi udarac na gol je u pogodak pretvorio Alexandre Alphonse koji je s ruba kaznenog udarca smanjio rezultat nakon pola sata igre. To je međutim bilo sve od gostiju. U nastavku je uslijedio pravi potop švicarskog sastava i na listu strijelaca su se kod domaćih upisali Mamadou Niang, Hilton, Benoit Cheyrou i Brandao za konačnih 6:1.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Milan1:1Real Madrid
Marseille6:1Zürich
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!