Nogomet

"Pad forme je uobičajen"

Vedran Attias • srijeda, 04.11.2009.
"Pad forme je uobičajen"
Foto: Davor Sajko

Dan prije utakmice s Ajaxom, pred novinare su u Maksimirskoj 128 izašli trener Kruno Jurčić i neizostavni dio njegove momčadi Ivica Vrdoljak, a obojica se nadaju pozitivnom rezultatu...

Uoči utakmice protiv Ajaxa koju će Dinamo igrati pred praznim Maksimirom, trener Kruno Jurčić ponavlja kako je cilj u Europskoj ligi - isti: "Dolazi nam Ajax, imamo svoj cilj koji je od početka isti: osvojiti što više bodova i igrati što bolji nogomet. Zasad nam je to išlo pa nema razloga ne vjerovati da to nećemo ponoviti i sutra. Nadam se da će dobru igru pratiti i rezultat."

Slično kao i trener razmišlja i Ivica Vrdoljak: "Naša očekivanja su pružiti dobru igru i s povjerenjem u sebe ostvariti pozitivan rezultat. Vjerujem da ćemo dokazati kako možemo igrati dobar nogomet."

Dinamo će dobar nogomet morati pokazati bez dva ponajbolja igrača - Mandžukića i Badelja: "Nisam čovjek koji traži alibije, no odgovor na to pitanje je vrlo logičan - oni su bili među našim najboljim igračima ovu sezonu i oni koji uđu umjesto njih morat će dati sve od sebe kako bi ih nadomjestili". veli trener Dinama.

Osim Badelja i Mandže, Dinamo će igrati i bez dulje ozlijeđenih Bišćana, Lončarića i Carlosa. Kao niti ostali igrači, Vrdoljak se nije htio osvrtati na kaznu Uefe i oduzimanje tri boda: "Ne bih to komentirao, pred nama su još tri utakmice odnosno devet bodova. Jedino mi je žao što ćemo igrati pred praznim tribinama, a protiv Ajaxa bi tako i tako išli na pozitivan rezultat - s tri boda iz Rumunjske ili bez njih."

"Igrači ne moraju davati izjave"

Dosta je kritike bilo na račun igrača Dinama koji često, između ostaloga i u Amsterdamu, odluče ne davati izjave za novinare: "Propozicije su takve da igrači moraju proći kroz mix-zonu, ali ne i davati izjave ako to ne žele", poručio je član Uprave za odnose s javnošću Siniša Jagodić, a nadovezao se Ivica Vrdoljak, jedan od rijetkih igrača Dinama koji redovito staju pred novinarima: "Ne vidim razloga da ne prođemo kroz mix-zonu. Poslije Amsterdama ste rekli da je samo Robert Kovač izašao pred novinare što nije točno jer smo Mandžukić, Lončarić i ja također izašli pred novinare, no zaustavljen je samo Kovač."

Iskustvo i poraz iz Amsterdama poslužit će treneru Jurčiću kako bi lakše posložio momčad za četvrtak: "Svi skupa smo gledali utakmicu i analizirali je. Uvijek je bitno koliko su igrači raspoloženi odraditi određenu taktičku varijantu, no pokušat ćemo ispraviti neke stvari za koje vjerujemo da nismo dobro radili u Amsterdamu."

Dojam je kako posljednjih par utakmica igrači Dinama nisu baš "raspoloženi odraditi taktičke varijante", no Jurčić na to gleda drugačije: "Osjećam zamor materijala. To je normalno za ekipe koje tempiraju formu za prvi dio sezone gdje nam sve ovisi o europskim utakmicama. Ništa to nije niti čudno niti neuobičajeno."

Što misli Jurčić, kako će se Ajax postaviti protiv Dinama u Maksimiru? "Poslije naše utakmice vratili su se na 4-4-2, da bi protiv Feyenoorda igrali 4-3-3. Oni imaju takvu momčad koja može odgovoriti na te zahtjeve i mogu ulaziti u promjene. Emanuelson je u tri utakmice igrao tri drukčije pozicije, no ja vjerujem da će protiv nas igrati ponovno 4-3-3", rekao je trener Dinama pa se još jednom vratio na taktiku Dinama u Amsterdamu: "Gledao sam deset utakmica Ajaxa i u njih devet su se protivnici postavili kao mi u Amsterdamu, a bilo je tu utakmica koje su završile pobjedama Ajaxa, ali i porazima te neriješenim rezultatima."

Atmosfera u svlačionici uoči europske utakmice je sjajna: "Atmosfera je fenomenalna. Ono što se širi okolo nema nikakve veze s atmosferom u svlačionici i nemam nikakvih problema unutar momčadi."

Dosta se u medijima piše o mogućem odlasku trenera Jurčića s klupe, no sam trener se ne zamara time: "Vrijednosti formiram po nekim drugim stvarima, tako odgajam svoju djecu i drago mi je što pored mene sjedi mladi čovjek koji razmišlja na isti način i, vjerujte, daleko će dogurati u životu", završio je strateg Modrih pohvalom na Vrdoljakov račun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!