Ostali sportovi

Ako želiš prijeći Rijeku, sagradi most

Mateja Gošćiej • utorak, 27.10.2009.
Ako želiš prijeći Rijeku, sagradi most

Čvrst će most biti potreban klubovima koji će htjeti momčadi Rijeke ove sezone uzeti pokoji bod, pa makar i set. Sjajnim pobjedama protiv Daruvara, Gornje Vežice i Šibenika s po 3:0 čvrsto su se momci s mora usidrili na čelo ljestvice. Tko će biti prvi pred kojim će Rijeka pasti, još ćemo vidjeti.

I treća sreća vrijedila je za vodeću momčad prvoligaške ljestvice. Iako su Riječani u prva tri susreta imali nešto lakši raspored, način na koji su slavili mnogo govori o kvaliteti njihove momčadi. S tek 40 osvojenih poena za nešto manje od sat vremena, u 3. su kolu kući poslali Šibenik. Gosti su dali koliko su mogli, no i da su igrali duplo bolje od ponuđenog, igru domaćina bi teško zaustavili. Bravo za Rijeku, no tek ih očekuju pravi ispiti i sljedeće kolo protiv Murse, koje bi ih moglo svrgnuti s trona i poljuljati njihov tok.

Kako je Varaždin krenuo u sezonu, Rijeka je sigurno u laganom strahu za prvu poziciju. S tek jednim izgubljenim setom u tri susreta Varaždinci su drugoplasirana ekipa lige i opasno motre situaciju na vrhu. Nova pobjeda, ovog puta od 3:0 upisana je u Sisku, gdje domaća momčad nije imala što tražiti. S 25:19 i dva puta po 25:22 susret je bio riješen u korist odbojkaša Varaždina, koji će tek u nastavku sezone pokazati svoju kvalitetu. U narednom kolu kod kuće im dolazi Gornja Vežica gdje se očekuju tri boda, pa će nakon četvrte ovosezonske utakmice Varaždinci lako moći bit prva momčad. O tome će odlučiti oni i Rijeka dobrom ili lošom igrom.

Još jedna neporažena momčad u ligi je Karlovac. Dosad su izgubili tek dva seta, a jedan su u prošlom kolu kod kuće dopustili i sastavu Murse Pan. Gostujuća je ekipa s puno entuzijazma krenula u susret, pa prvi set dobivaju s osam poena razlike, što si Karlovac nikako ne može dopustit, pa to vraćaju. Vodstvo preokreću u svoju korist s dva puta po 25:21 i 2:1 u setovima, a prava je borba uslijedila u nastavku. Obje ekipe pružile su sjajnu partiju u kako se pokazalo završnom setu, no više sreće i ipak su imali Karlovčani koji su s 27:25 na svom terenu ostavili sva tri boda unatoč gubitku prvog seta.

Kaštelani su nakon gostovanja u Međimurju kod Centrometala zasjali na četvrtu poziciju. Velika tri boda nakon uvjerljivih 3:0 poražavajuće je za domaće, no i dokaz kvalitete ekipe Mladosti. U nijednom pogledu Međimurje nije pariralo svojim gostima, a iznenađujuće loša igra na mreži koštala ih je susreta i pada u prvoligaškom poretku.

Momčad Gornje Vežice upisala je prvi set, koji su zaista i zaslužili s deset poena razlike na gostovanju u Daruvaru. No, više od toga nisu mogli, jer je domaćin u nastavku vratio istom mjerom i pokazao da zaslužuje svoj udio među najboljim hrvatskim klubovima. Daruvar je poveo s 2:0 nakon dva puta po 25:15, gosti vraćaju istom mjerom za 2:1, da bi domaći stisnuli zube i s devet poena razlike upisali svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

1. A Hrvatska odbojkaška liga, seniori, 3. kolo:
OK SISAK - OK VARAŽDIN 0:3 (19:25,22:25,22:25)
OKM CENTROMETAL - OK MLADOST KL 0:3 (20:25,23:25,19:25)
OK KARLOVAC - MOK MURSA PAN Pap. Ind. 3:1 (17:25,25:21,25:21,27:25)
MOK RIJEKA - MOK ŠIBENIK 3:0 (25:11,25:12,25:17)
OK DARUVAR - MOK GORNJA VEŽICA 3:1 (25:15,25:15,15:25,25:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!