Ostali sportovi

U iščekivanju derbija

Mateja Gošćiej • utorak, 27.10.2009.
U iščekivanju derbija

Iako se nakon tri odigrana kola u nijednom sportu još ne naziru favoriti, odličnim partijama u tri prvoligaška susreta ipak su se u startu nove sezone najbolje dokazale odbojkašice Mladosti i Pule. Jedine dvije dosad neporažene ekipe s tek jednim ispuštenim bodom pri rezultatu 3:2, u narednom kolu očekuje međusobni dvoboj.

Tijesnih 3:2 bilo je u Zagrebu kada su u sklopu 3. kola Mladostašice dočekale Azenu. Gošće iz Velike Gorice pokazale su zavidnu razinu pripremljenosti, a parirati ekipi kao što je zagrebačka Mladost obećava. U susretu gdje su bodovi mogli otići na svaku stranu i gdje je finalnih dva meni, tebi jedan bod potpuno pravedno, pobjednika je odlučivala sreća u danom trenutku. O tome govore prvi i treći set u kojima se nije igralo do toliko željenih 25, već do 33, odnosno 30. Oba ta seta iz ruku domaćih iščupale su odbojkašice Azene. U ostala tri seta, djevojke iz našeg glavnog grada rutinirano su privodile susret kraju, da bi sa šest poena razlike uzele i maksimalni peti set, kojim su ipak ostale na zasluženom prvom mjestu.

Drugo mjesto 1.HOL još zauzima Pula. Lako se to moglo promijeniti kada su se u proteklom kolu Puljanke susrele s trećeplasiranim Vukovarom, no nisu im otvorile prolaz ka vrhu rezultatom 3:2 u svoju korist. Iako, da je netko susret pratio tek prvih pedesetak minuta rekao bi kako je domaćin siguran pobjednik, te mnogo bolja momčad od Pule. Što se dogodilo gošćama da su nakon izgubljena dva seta i to s 25:12 i 25:16 vratile svoju igru, još nismo sigurni, no ovakvim povratkom u susret zasluženo su među elitom hrvatske odbojke. Ostala tri seta dobivaju, naravno ne lako, već s tek šest osvojenih poena više nego Vukovarke, sva tri na dva poena razlike. Vukovar će već u sljedećem kolu ponovo imati priliku popeti se nešto više na tablici, jer nakon dvoboja prve i druge ekipe, odnosno Mladosti i Pule, jedna će morati propustiti bodove.

Iza Vukovara, na četvrtom je mjestu trenutno Marsonia, koja je svoju drugu ovosezonsku pobjedu upisala u 3.kolu i to na gostovanju kod Kaštele. U susretu koji je počeo kao pravi triler ipak su se naposljetku snažnijom ekipom pokazale gošće. S teško zarađenih 2:0 u setovima, djevojke iz Marsonije gube treći set s pet poena razlike, a kada je u nastavku trebalo ući još snažnije i čvršće, domaće padaju u igri i s tek 12 osvojenih poena gube susret. Bio je to loš dan za Kaštelu, koja sada na sedmom mjestu s tek jednom pobjedom iz prvog ovosezonskog susreta u Zagrebu.

Najuvjerljivije su u 3.kolu bile odbojkašice Cestorada. Svoju drugu pobjedu upisale su na gostovanju kod OK Grobničan. Domaće su se dobro suprotstavile očito tek za nijansu boljoj gostujućoj ekipi. S dva puta po 25:23 i jednom s 25:19 djevojke iz Vinkovaca kući su išle pjevajući s novom zasluženom pobjedom, dok Grobničanke još traže svoju prvu pobjedu.

Prvu pak su pobjedu sezone na svom terenu upisale Zagrepčanke nakon susreta s Osijekom. Kako njihove gošće još nisu osvojile ni seta, potpuno rasterećena ekipa Zagreba slavila je s 3:0. U prvom setu, a ponajviše drugom, osječki je sastav bio blizu osvajanju barem jednom seta na svoj konto, no uigrane domaće znale su pritisnuti kada je trebalo.

1. A Hrvatska odbojkaška liga, seniorke, 3.kolo:
OK GROBNIČAN - ŽOK CESTORAD 0:3 (23:25,23:25,19:25)
ŽOK VUKOVAR - OK OTP BANKA PULA 2:3 (25:12,25:16,23:25,27:29,13:15)
HAOK MLADOST - OK VOLKSBANK Azena 3:2 (31:33,25:21,28:30,25:13,15:9)
OK ZAGREB - ŽOK PIVOVARA OSIJEK 3:0 (25:22,27:25,25:20)
OK KAŠTELA DC - ŽOK MARSONIA 1:3 (24:26,22:25,25:20,12:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!