Nogomet

"Još samo jedna pobjeda"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.11.2009.
"Još samo jedna pobjeda"
Foto: EPA

Jose Mourinho s Interom je u gostujući okršaj s kijevskim Dynamom ušao sa zadnje pozicije, a potom u samo dvije minute preokrenuo vodstvo Ukrajinaca i pobjedom se plasirao na prvo mjesto. Dva kola prije kraja Portugalac je uvjeren kako će mu za prolaz dalje biti dostatna još jedna pobjeda...

Prvak Italije bio je prije okršaja s kijevskim Dynamom u Ukrajini u prilično nezavidnoj situaciji, no u dramatičnom raspletu protiv momčadi za koju igraju i Ognjen Vukojević i Goran Sablić ipak je uknjižio prvu pobjedu i s dna skočio na sam vrh.

"Dynamo smo pobijedili fantastičnom kombinacijom srčanosti, borbenosti, želje i uigranosti. Svi su igrali za sve", oduševljeno je nakon susreta pričao Mourinho.

Vezane vijesti

"Napravio sam neke brzinske izračune i zaključio kako bi nam devet bodova trebalo biti dovoljno za kvalifikaciju u daljnje natjecanje. Sada imamo šest, treba nam još jedna pobjeda", zaključio je okrećući radar prema teškom gostujućem ispitu protiv Barcelone, a zatim i domaćem protiv Rubina.

"Da smo remizirali ili izgubili sve bi bilo puno kompliciranije. Ovaj rezultat igračima i navijačima daje vjeru da protiv Rubina u Italiji možemo pobijediti. To će biti naša utakmica odluke, a nadam se da ćemo u njoj imati veliku podršku s tribina."

Situacija u "skupini smrti", ipak, potpuno je nepredvidljiva. Sve četiri momčadi stiješnjene su u dva boda razmaka. "Među momčadima u skupini neviđeni je balans. Zaslužili smo biti prvi, no na kraju se sve može promijeniti."

Napadač Kijevljana Andrij Ševčenko Mourinhu nije priznao bolju igru; kao glavnog krivca za izgubljene bodove postavio je neiskustvo. "Platili smo danak neiskustvu. Prvo poluvrijeme bilo je naprosto fantastično, no u nastavku smo izgubili kontrolu nad igrom.

"U sastavu imamo mnogo mladih igrača i zbog toga se nismo mogli nositi s tom situacijom. Mourinho je kockar, uveo je dodatne napadače, no mi smo trebali bolje reagirati, možda poentirati i na neki kontranapad."

Što dalje? Dynamo trenutno zauzima posljednje mjesto s četiri boda, dva manje od vodećih Talijana. "Ništa nije riješeno, situacija u skupini potpuno je otvorena. Moramo prenijeti igru iz prvog poluvremena protiv Intera i na druge utakmice, u tom slučaju ne bojim se ispadanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!