Ostali sportovi

Seligman ostavio Solare "paf"

Maja Giljanović • četvrtak, 05.11.2009.
Seligman ostavio Solare "paf"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski reprezentativac i prošli mjesec na Svjetskom prvenstvu u Londonu sedmoplasirani gimnastičar na konju s hvataljkama Robert Seligman iz Inova-gima je pet dana prije Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku preselio u redove "gradskog rivala" GD-a Osijek.

Najveća zvijezda Svjetskog gimnastičkog kupa, najvećeg gimnastičkog natjecanja održanog u povijesti u Hrvatskoj (Zagreb je jednom ugostio višebojce) koje se ovog vikenda od 6. do 8. studenog održava u Osijeku Robert Seligman je uzburkao gimnastičke vode.

Sedmoplasirani na Svjetskom prvenstvu u Londonu prošli mjesec Seligman kojem je društvo na SP-u u O2 Areni pravio sada već bivši trener Saša Solar - Saša i Nenad Solar posljednjih su pet godina brinuli o razvoju 23-godišnjaka, a otac Solar je "eskivirao" London pravdajući se navodnim zdravstvenim problemima - pet je dana prije SK-a kojem je organizator upravo Gimnastički klub Inova-gim napustio klupske boje i vratio se u Sokolski dom u klub u kojem je ponikao u GD Osijek.

"Došlo je do zasićenja, u određenom trenutku potrebna vam je promjena ambijenta. Veselim se novom izazovu, radu pod Vladimirom" (Vladimir Mađarević trener je hrvatskog reprezentativca Tomislava Markovića uz svesrdnu pomoć Borisa Čulina, op. p.) "suradnji s Tomislavom. Obojica možemo samo profitirati, zdrava konkurencija izvući će najbolje iz obojice", izjavio je Seligman.

Nenad Solar nije bio raspoložen komentirati potez svoj dojučerašnjeg pulena, Saša Solar je, pak, kratko izustio: "Nemalo smo iznenađeni. Jedan dan je odradio trening od a do ž kako smo ga zacrtali, a sutradan se nije pojavio. Bez pozdrava, bez ičega, nazvao nas je tek njegov otac i priopćio nam da se ne misli više pojaviti u klubu".

Uz bok Seligmanu i Markoviću među 140 natjecatelja iz tridesetak zemalja svijeta nastupaju i naši Marko Brez, Matija Baron, Ružica Buzov, Tina Erceg, Marijo Možnik i Tijana Tkalčec.

Olimpijski viceprvak Filip Ude je zbog ozljede otkazao nastup u Osijeku iako će samo pet dana poslije nastupiti na Svjetskom kupu u Stuttgartu: "Filip je odlukom svog stručnog stožera odlučio propustiti Osijek i sučeljavanje s Robertom i Tomislavom dok je nedovoljno oporavljen. U Stuttgart, pak, putuje samo da odradi jedno veliko natjecanje u trenucima kad se vraća nakon operacije", objasnio je izbornik hrvatske reprezentacije Tigran Gorički.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!