Ostali sportovi

Senzacionalni gimnastičari

Maja Giljanović • petak, 06.11.2009.
Senzacionalni gimnastičari
Foto: Dragan Kovač

Četiri finala nakon prvog i tri nakon drugog ciklusa kvalifikacija izborili su hrvatski gimnastičari na sedmom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa, prvom u povijesti u Hrvatskoj koji se od petka do nedjelje održava u Osijeku.

Drugoj na preskoku Tijani Tkalčec, trećem na parteru Tomislavu Markoviću te četvrtom i sedmom na konju s hvataljkama Marku Brezu i Robertu Seligmanu koji su finale izborili u prvom kvalifikacijskom ciklusu u večernjim su se satima drugog kvalifikacijskog ciklusa pridružili i Marijo Možnik te Tina Erceg.

Slobodan ulaz za djecu

Odlukom Hrvatskog gimnastičkog saveza i suorganizatora natjecanja Gimnastičkog kluba Inove gim ulaz za finalna natjecanja (7. i 8. studenog) za djecu do 10 godina starosti je besplatan. Pri tome i djeca će morati imati ulaznicu za ulazak u dvoranu obzirom kako je broj mjesta u dvorani Gradski vrt ograničen. Ulaznice se mogu podići danas i sutra (7. i 8. studenog) od 12 sati pa sve do završetka finalnih natjecanja u blagajnama ispred dvorane Gradski vrt. Uz podignutu ulaznicu, sva djeca dobit će i poklon – čokoladu.

Vezane vijesti

Hrvatska je olimpijka finale izborila na obje svoje sprave: Kaštelanka je osvojila treće mjesto na parteru (13,275) i četvrto na gredi (12,800), jednu poziciju bolje na obje sprave od plasmana koja zauzima u ukupnom svjetskom poretku FIG-a.

Možnik je finale na preči zaslužio ocjenom 14,450 dovoljnom za sedmo mjesto u kvalifikacijama.

Ružica Buzov je nakon 15. mjesta na razboju (15.) bez finala ostala i na gredi (22.), Brez je na preči 21., a Matija Baron je na svom debiju u Svjetskom kupu zauzeo 20. mjesto na ručama i 23. na preskoku.

Prva su mjesta u kvalifikacijama na preostalih pet sprava osvojili brončana na Svjetskom prvenstvu u Londonu Sui Lu na "svom" parteru (3,875), ali i na gredi (13,775), bivši (2005.) svjetski prvak Aljaž Pegan na preči (15,300), svjetski viceprvak Flavius Koczi na preskoku (16,137 što je najveća ocjena prvog dana natjecanja uopće) i svjetski prvak Wang Guanyin na ručama (15,200).

Finala Tkalčec, Breza, Seligmana i Markovića su u subotu, a oba Erceg te Možnika u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!