Ostali sportovi

Video: Fedor opet u ringu

Ratko Martinović • subota, 07.11.2009.
Video: Fedor opet u ringu

Nakon službenog vaganja sve je jasno. Noćas oko 3 sata ujutro po našem vremenu najboljeg borca današnjice očekuje sudar s Amerikancem Brettom Rogersom u sklopu američke organizacije Strikeforce.

Višetjedno odašiljanje izjava iz Rogersovog tabora nije urodilo plodom jer je Fedor Emilianenko ostao smiren. Ovih je dana Amerikanac ipak dao do znanja da nije baš tako pun samopouzdanja kao što se to isprva dalo naslutiti iz izjava poput: "poslat ću mu glavu u osmi red tribina". Sada je ipak fokusiran na realnije ciljeve i gotovo neljudsku hladnokrvnost "Posljednjeg Cara".

Pravim poznavateljima situacije sve bi osim Fedorove pobjede prekidom bilo nevjerojatno iznenađenje i samim time Rogers ima prigodu upisivanja svog imena u povijest MMA sporta. Ono što će biti jasno nakon današnje borbe je da jedan od boraca više neće nositi titulu nepobjedivog. Fedor u svoje 32 borbe ima 30 pobjeda što ne upućuje na stopostotni skor. No istina je takva da mu je jedna borba proglašena no contest, odnosno, zbog Minotaurove ozljede borba je prekinuta i poništena, dok je iz sličnog razloga sudac jednu borbu proglasio Fedorovim porazom.

Davne 2001. godine Rus se nehotice porezao iznad očiju u srazu sa Japancem Tsuyoshijem Kosakom pa je sudac prekinuo borbu i na čuđenje svih, proglasio Japančevu pobjedu. To se ipak samo službeno računa kao poraz, 2005. godine mu je Emilianenko i uzvratio, te takav poraz nije zapravo poraz.

S druge strane, Rogers ima deset borbi, sve pobjede, uz velikih devet nokauta. Od poznatijih protivnika eliminirao je Bjelorusa i bivšeg UFC prvaka Andreia Arlovskog, kao i Britanca Jamesa Thompsona te mu to daje pravo da se nada pobjedi koja bi ga lansirala na sam vrh Ultimate Fighta.

Pobjednik ovog meča ide na Nizozemca Alaistara Overeema, koji ujedno ima i pojas Strikeforcea, te će noćašnja borba definitivno biti vrlo zanimljiva. Od ostalih borbi valja istaknuti bitku za pojas srednje kategorije između Jakea Shieldsa i Jasona Millera, te atraktivne srazove između Mousasija i Sokoudjoua, te Werduma i Antonia Silve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!