Nogomet

Prekrasan gol Nikole Pokrivača

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.11.2009.
Prekrasan gol Nikole Pokrivača
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativni veznjak, Nikola Pokrivač, krasnim je golom sudjelovao u pobjedi svog Red Bulla nad Wiener Neustadtom. U strijelce se upisao i Rapidov Nikica Jelavić...

Red Bull sjedi na vrhu ljestvice austrijskog nogometnog prvenstva, a svoj je obol tom podatku dao i naš Nikola Pokrivač, koji je smjestio jednu loptu iza leđa čuvara mreže Wiener Neustadta.

Gosti iz Salzburga poveli su u 16. minuti preko Šventa, ali je Aigner vrlo brzo poravnao na 1:1. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a potom je na scenu stupio upravo Nikola Pokrivač.

Na njegov se gol iz 55. minute nadovezao Leitgeb samo dvije minute poslije. Odmah potom je Reiter smanjio na 3:2, ali rezultat se više nije mijenjao i Red Bull je odnio sva tri boda. Pokrivač je u samoj završnici zaradio i žuti karton.

Precizan je bio i drugi hrvatski reprezentativac u Austriji, Nikica Jelavić, koji je već u prvoj minuti doveo svoj Rapid u vodstvo protiv LASK-a iz Linza. Utakmica je obilovala pogocima - završila je 3:3 - a LASK je posljednjih pola sata igrao s igračem manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!