Automoto

Ultimatum Rossija Yamahi

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.11.2009.
Ultimatum Rossija Yamahi

U razgovoru za BBC svjetski prvak Valentino Rossi nije okolišao i Yamahi je dao ultimatum: ili ja ili Lorenzo.

Svjetski prvak Valentino Rossi je u kolovozu prošle godine produljio ugovor s Yamahom do konca 2010., a u razgovoru je za BBC otkrio da razmišlja i o drugim opcijama: "Izbor je na Yamahi. Ili ja ili Jorge, obojicu u 2011. ne mogu imati. Što se mene osobno tiče, priznajem da me ponuda Ducatija intrigira, priznajem da su mi zagolicali maštu".

Sedmerostruki svjetski prvak u najjačoj klasi i ukupno deveterostruki svjetski prvak, 30-godišnjak i Jorge Lorenzo su tijekom upravo ovog vikenda u Valenciji završene sezone vodili ljuti boj. 22-godišnji je silno talentirani Španjolac pobijedio na četiri utrke i Il Dottoreu prijetio sve do tri utrke prije kraja.

Lorenzo je nedavno produljio ugovor za još jednu sezonu, ali i priznao da je oklijevao: "Nisam uvijek imao dojam da me respektiraju koliko zaslužujem, a ponuda mi nije nedostajalo".

Rossi je iziritiran izjavom direktora Yamahe Masaa Furosawe u kojoj je odao priznanje Lorenzu (o svjetskom prvaku, pak, Japanac nije rekao ni slova) zaključio: "Nisam siguran hoću li ostati u Yamahi. Odluka koju ću donijeti, naime, ovisi o tri faktora. Prvi je moja izvedba, drugi je bitka s Lorenzom, a treći je odabir Yamahe i njihova želja za 2011.".

Otac Desmosedicija i glavni inženjer momčadi Filippo Preziosi nikad nije krio svoje divljenje ljudskim i vozačkim kvalitetama Rossija, a i prošlotjedni odlazak Livija Suppa (projekt-menadžer Ducatija je prešao u Hondu) koji se protivio "koketiranju" s Rossijem te dolazak Vittoriana Guareschija na poziciju tim-menadžera daju vjetar u leđa spekulacijama o mega-transferu koncem 2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoMotoGP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!