Ostali sportovi

Svinjska gripa pokosila odbojkašice

Mateja Gošćiej • utorak, 10.11.2009.
Svinjska gripa pokosila odbojkašice
Foto: Davor Sajko

Čak osam igračica, uključujući i trenera OK Volksbank Azena iz Velike Gorice, oboljelo je od svinjske gripe.

Da je odbojkašicama Velike Gorice, inače članicama 1. Hrvatske odbojkaške lige dijagnosticirana nova gripa H1N1, poznatija kao svinjska gripa, danas su nam potvrdili u klubu. U petak je u bolnici sa simptomima gripe završila prva odbojkašica, osamnaestogodišnja Manjana Marić, a do danas je taj broj u klubu narastao na velikih osam oboljelih.

Manjana je u bolnicu stigla s težim oblikom upale pluća, no i sa simptomima svinjske gripe. Koliko doznajemo, ista je igračica inače učenica Gimnazije u Velikoj Gorici, te je dio razreda od 25 učenika u kojem je zbog bolesti odsutno čak njih 10. Marić, inače rodom iz Siska, u Velikoj Gorici sobu dijeli s klupskom kolegicom i sugrađankom, Anitom Solomun, koja je nedugo nakon svoje prijateljice i sama osjetila simptome gripe.

Vezane vijesti

"Još u petak u bolnici su nam rekli da sumnjaju na svinjsku gripu, a već dan kasnije čak devetero nas je iz kluba završilo u karanteni", rekao nam je vidno potresen predsjednik OK Volksbank Azena, Aleksandar Božić, koji je i sam ovog vikenda osjetio težinu bolesti.

"Većina nas kod kuće ima stariju osobu, malo dijete ili pak trudnicu, nismo htjeli nikako riskirati da nekome prenesemo bolest. Stoga smo još u petak obavijestili klub s kojim smo trebali dan kasnije odigrati susret 5. kola, Kaštelu DC, da nas je pokosila gripa, no ponašanje kluba, ali i povjerenika lige, bilo je sramotno", nadodao je Božić.

Odbojkaški klub Kaštela, nakon telefonskog nagovora predsjednika Azene i molbe da se susret zbog gripe odgodi, na situaciju se tek nasmijao i zaključio da klub iz Velike Gorice glumi ne bi li sačuvao bodove. Kako zamolba prema protivniku nije urodila plodom, klub se za pomoć obratio povjereniku lige, Josipu Kleinu, čiji je odgovor bio "Ako epidemija gripe nije proglašena, nema odgode". Očito da je povjerenik natjecanja želio sam stvoriti jednu epidemiju, jer bi dolaskom na susret u Kaštele (nakon puta u trajanju od sedam sati), bolesne odbojkašice Velike Gorice ugrozile ne samo svoje, već i zdravlje svih u dvorani.

Još jedna zamjerka gospodinu Kleinu svakako jest epidemija na koju se pozvao, iako u odbojkaškom pravilniku nigdje nije navedeno da se ona mora proglasiti da se odgodi jedan susret. Ono što žalosti, svakako je to da je ekipa nakon negativnih primjedbi povjerenika i kluba domaćina ipak zakazala put u subotu u 12 sati, no kako nam je potvrdio predsjednik, stiglo je tek pet djevojaka od kojih nekolicina s virozom. Naposljetku, nesebično su došli do hvale vrijednog zaključka.

"Mi damo Kaštelima sva tri boda, samo neka budu tamošnje igračice zdrave", riječi su predsjednika Božića.

U ovoj teškoj situaciji za klub, svaka čast odbojkašicama iz Rijeke i tamošnjem klubu, koji je Azenin protivnik u novom kolu odbojkaškog Kupa. Riječanke su naime Velikoj Gorici izašle u susret i odlučile pričekati sa susretom, koji je najavljen za ovaj tjedan, koliko će god Azeni biti potrebno.

"Zahvaljujemo Rijeci na razumijevanju, drago nam je da bar netko shvaća situaciju u kojoj se nalazimo. Pokušat ćemo ekipu okupiti što prije, a kako karantena traje od osam do deset dana, novi trening možemo očekivati još ovaj tjedan, iako ne u kompletnom sastavu", nadodao je Božić.

Zaključno sa sutrašnjim danom Azena je dobila zadaću da pošalje potrebnu dokumentaciju koja potvrđuje bolest njihovih odbojkašica, u protivnom će susret ostati upisan u korist Kaštele, bez borbe, kako sada stoji u izvještaju. Odbojkašicama Azene želimo brz oporavak i povratak na odbojkaške terene, a Savezu neka se ovakav propust više ne dogodi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!