Ostali sportovi

Vukovarkama derbi

Mateja Gošćiej • utorak, 10.11.2009.
Vukovarkama derbi

U derbiju 5. kola u Vukovaru su slavile domaće, koje se tako uz neporaženu Mladost i drugoplasiranu Pulu sada odvajaju u gornjem domu prvoligaške ljestvice.

Susret Vukovara i Cestorada bio je jedan od onih u kojem je mogao uživati i onaj tko ne voli odbojku. Sjajna igra s obje strane, povratak Cestorada nakon gubitka prva dva seta i odigravanje maksimalnog petog, susret su učinili pravim trilerom. Bolje su u susret krenule domaće koje su sa solidnih 25:22 i 25:21 trebale sigurno okončati utakmicu. No, Cestorad je pokazao zašto je u elitnom rangu hrvatske odbojke, pa s brzih 25:21 i još uvjerljivijih 25:17 uvodi susret u maksimalni peti set. Tu je pitanje pobjednika bilo riješeno, s pet poena više Vukovar kod kuće ostavlja dva boda, a gošćama daruje jedan.

Mladostašice ni u proteklom kolu nisu ispustile bodove. Ovog puta nova je žrtva bila posljednja ekipa lige, Grobničan, koja je u Domu odbojke uspjela uzeti tek 42 poena. Trenutno vodeći sastav ponovo je demonstrirao svoju uigranost i nadmoć nad ostatkom lige, a hoće li savršen učinak imati čitav jesenski dio sezone, znat ćemo krajem prosinca, no ne bi se začudili.

Vezane vijesti

Velikih i uvjerljivih 3:0 bilo je i na drugom kraju Zagreba, gdje je istoimena ekipa ugostila odbojkašice Pule. No, pobjednik ovog susreta nije bila domaća ekipa, već trenutno drugoplasirani sastav prvenstva. Da su ove sezone pripremljene i za sam vrh, Puljanke su već dokazale, no još su jednu lekciju održale i u Zagrebu. Početak susreta bio je očekivan, gostujuće su igračice domaćima dopustile tek 14 poena, dok je nastavak donio nešto napetiju igru. Odbojkašice Pule jedva su iščupale drugi set Zagrepčankama rezultatom 25:23, a tada ipak sigurno okončale dvoboj s četiri poena razlike. Da je bilo više sreće za domaće, mogle su izvući jedan set, koji bi im sigurno mnogo značio kod konačnog poretka, ovako je Pula pokazala nadmoć, ali i bolju odbojku.

Osim Pule i Marsonia je u proteklom kolu svoje protivnice savladala s 3:0 (13,18,22). Bez većih problema kući su poslale ekipu iz Osijeka, koja se tek pred kraj susreta trgnula i pokušala boljom igrom doći do pokojeg boda. No, boljom igrom Osijeka i Marsonia je proigrala, pa su konačna tri boda potpuno zaslužena.

Iako ga spominjemo posljednjeg to nikako ne znači da je manje važan, susret Kaštele i Azene. Utakmica je u službeni dopisima zapisana kao dobivena od strane Kaštele b.b. (bez borbe), no klub iz Velike Gorice će pokušati ispraviti nepravdu. Naime, odbojkašice Azene oboljele su od svinjske gripe, što su i na dan susreta javile svom budućem domaćinu, koji im nije izašao u susret, te je ne vjerujući predsjedniku OK Volksbank Azene Aleksandru Božiću bio spreman riskirati zdravlje svojih odbojkašica. Koliko doznajemo, ukoliko Azena u skoro vrijeme pribavi potrebnu dokumentaciju o bolesti i hospitalizaciji svojih odbojkašica, susret bi se mogao registrirati kao odgođen.

1.A Hrvatska odbojkaška liga, seniorke, 5.kolo:
ŽOK VUKOVAR - ŽOK CESTORAD 3:2 (25:22,25:21,21:25,17:25,15:10)
HAOK MLADOST - OK GROBNIČAN 3:0 (25:12,25:15,25:15)
OK ZAGREB - OK OTP BANKA PULA 0:3 (14:25,23:25,21:25)
OK KAŠTELA DC - OK VOLKSBANK Azena 3:0 (bez borbe)
ŽOK MARSONIA - ŽOK PIVOVARA OSIJEK 3:0 (25:13,25:18,25:22)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!