Ostali sportovi

Ude: "Nisam OK, ali idem u Stuttgart"

Mateja Gošćiej • četvrtak, 12.11.2009.
Ude: "Nisam OK, ali idem u Stuttgart"
Foto: Ivana Strahija

Naš srebrni olimpijac, Filip Ude, u četvrtak je stigao u Stuttgart, gdje će se do nedjelje održavati posljednji u nizu Svjetski kup ove sezone. Filip progovara zašto nije otišao u Osijek, te što ga očekuje u Njemačkoj.

Mnogo se prašine diglo oko nedolaska Filipa Udea na Svjetski kup u Osijek proteklog tjedna, a zli jezici njegovo takozvano "bojkotiranje" domaćeg natjecanja čak su pripisali ljubomori prema Robertu Seligmanu, ali i činjenici da SK nije održan u SGC Aton u Nedelišću. Iz kluba su te informacije čvrsto opovrgnuli.

"Vjerujem da je naša dvorana i naš budući nacionalni gimnastički centar, kako ga već nazivaju u Savezu, mogao dobiti organizaciju Kupa, no nije se za nju ni prijavio. Naša dvorana jedina u Hrvatskoj ima standarde FIG-e, dvoranu za zagrijavanje te 1600 sjedećih mjesta, pa ne vidim čemu bismo mi morali biti zavidni. Podržavamo Kup u Osijeku i dolazimo sigurno sljedeće godine", rekao je sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan, Mario Vukoja.

A koliko je zaista ljubomore među gimnastičarima, odgovorio je sam Filip, koji nije mogao vjerovati svim napisima i lažima posljednjih dana.

"Nema tu nikakve ljubomore, jasno kad smo na spravama svatko želi biti bolji, ali to je samo pokazatelj srčanosti i pravog sportaša. Istina je samo jedna, ja u Osijek nisam išao jer nisam još spreman pokazati se pred tolikom domaćom publikom. Još sam u fazi rehabilitacije nakon što sam na Mediteranskim igrama ozlijedio lakat, a sad moram biti pažljiviji. Ne bi htio jednim padom u Osijeku ugroziti svoj nastup na Olimpijskim igrama", dodao je Fićo.

Osim ozljede lakta koja ga prati još od kraja lipnja, Filip je kao razlog nedolaska naveo i sprave u Osijeku, koje se bitno razlikuju od onih na kojima on vježba.

"Ne odgovaraju mi sprave, podij na tlu je bijel, a na takvom sam se već dva puta ozlijedio pri padu, pa od njega imam laganu fobiju", naglasio je olimpijac.

"Da smo htjeli da Filip ide u Osijek, on bi ozlijeđen, kakav je, morao mjesec dana ranije ići na jedno od natjecanja vani na takvim spravama, uz to na njima i trenirati, što si u ovom stanju rehabilitacije nije mogao priuštiti", nadovezao se trener Filipa Udea, ali i muške gimnastičke reprezentacije, Igor Križimski.

Iz Osijeka su stigle osude zašto Filip samo pet dana nakon tamošnjeg SK-a putuje na isto natjecanje u Stuttgart?

"Evo baš sam stigao u Stuttgart", preko telefona nam se javio Filip i nadodao: "Nisam znao hoću li ići ili ne, no i ja i treneri mislimo da moram osjetiti barem jedno veliko natjecanje nakon ozljede ramena. Ne očekujem ništa, nisam ni u formi za neke rezultate, no nastupit ću na istim spravama na kojima treniram, to me veseli. Nakon ovog, još četiri mjeseca nema većeg natjecanja, pa to moram iskoristiti."

Srebrni olimpijac u Stuttgartu će nastupiti na dvije sprave, parteru i konju, iako je njegova vježba na konju, koju bi trebao izvesti po prvi puta nakon Olimpijskih igara, još upitna.

"U petak su na rasporedu nastupi svih gimnastičara, pa i naših Tijane Tkalčec, Tine Erceg, Roberta Seligmana i Tomislava Možnika, a tek na licu mjesta ćemo odlučiti hoće li Filip odraditi i svoju vježbu na konju", rekao je Vukoja.

"Ruka mi jako trpi na konju, ne znam hoću li moći, još nisam OK", za kraj je priznao Filip.

Svjetski gimnastički kup u Stuttgartu Filipu bi tako trebao biti tek psihički povratak u formu, jer da je propustio i ovo natjecanje, imao bi dugu stanku od čak devet mjeseci. Posljednji nastup zabilježio je na Mediteranskim igrama, gdje se i ozlijedio, a naredni ga očekuje sljedeće godine u ožujku, biti će to Svjetski kup u Montrealu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!