Vodeni sportovi

Hrvatska prva vaterpolska sila svijeta

HINA • subota, 14.11.2009.
Hrvatska prva vaterpolska sila svijeta
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska je, kada se zbroje svi ovogodišnji rezultati reprezentativnih selekcija, daleko najuspješnija vaterpolska nacija svijeta u 2009. godini, a ti uspjesi nas obvezuju da i u 2010. godini, u kojoj smo domaćine Europskog prvenstva u Zagrebu, naše vaterpoliste ponovno očekujemo u borbi za odličja, kazao je u subotu na redovnoj godišnjoj skupštini predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić...

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Ratko Rudić naglasio je da je osvajanje brončane medalje na SP u Rimu unatoč svim nedaćama s ozljedama ključnih igrača veliki uspjeh, a glavni nositelji pozitivnog odnosa prema treningu i zalaganju na utakmici bili su najiskusniji kapetan Samir Barač i centar Igor Hinić.

"Kada se uspjehu seniora doda zlatno odličje juniora na SP u Šibeniku te zlatna medalja mlađih seniora na EP u Grčkoj, ali i uspjesi ostalih naših mlađih selekcija onda možemo reći da se za sljedeće desetljeće ne moramo bojati za rezultate naših reprezentacija na velikim sportskim natjecanjima", kazao je Rudić i naglasio da će u tom razdoblju glavna zadaća HVS-a biti pronaći potrebna sredstva za kvalitetno praćenje svih reprtezentativnih selekcija.

Unatoč manjem prilivu sredstava od sponzora HVS očekuje u 2010. godini priliv od 15 milijuna kuna, od čega će LEN-i na ime kotizacije za EP trebati uplatiti 5,1 milijuna kuna.

Povjerenik natjecanja u Jadranskoj iHrvatskoj vaterpolsoj ligi Milivoj Bebić je naglasio da su 52 hrvatska kluba, od kojih je osam prvoligaških, u 29 razna ligaška natjecanja odigrali više od 1.400 utakmica.

Da na Skupštini HVS-a sve ne protekne u idliličnom tonu pobrinuo se predstavnik našeg najboljeg ženskog vaterpolskog kluba Bure iz Splita Nikša Savin, koji je upozorio na neadekvatni tretman ženskog vaterpola.

Po njegovim riječima "nije jasno je li prioritet naše ženske reprezentacije razultat na EP u Zagrebu ili borba za kvalitet ženskog vaterpola".

Perica Bukić naglasio je da će se u narerdnom razdoblju veća pozornost posvetiti ženskom vaterpolu te najavio poporu svim sredinama koji uz muški žele njegovati ovaj sport i kod predstanica "nježnijeg spola".

Predsjednik HVS-a je za nove članove Upravnog odbora imenovao Antu Jerkovića iz Dubrovnika i Predraga Slobodu iz Rijeke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!