Nogomet

Ćiro: "Nisam još vidio ovakvu nesreću"

Marin Vuković • nedjelja, 15.11.2009.
Ćiro: "Nisam još vidio ovakvu nesreću"
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević bio je zadovoljan predstavom svojih izabranika usprkos porazu od Portugala. Ćiro je optimist i smatra da u uzvratu Bosna i Hercegovina može izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ništa manje optimistično na uzvrat ne gledaju ni Safet Nadarević te kapetan reprezentacije Emir Spahić.

Iako su veći dio utakmice proveli u podređenom položaju i na kraju izgubili pogotkom Bruna Alvesa, reprezentativci Bosne i Hercegovine s Luza su mogli donijeti daleko povoljniji rezultat. Čak triput pogađali su okvir Eduardova gola, a izbornik Miroslav Blažević smatra da se takva nesreća ne može ponoviti dvaput.

"Mislim da smo mogli i bolje proći, ali zadovoljan sam ovim rezultatom", prenosi Ćirine izjave portal SportSport.ba. "Teško je biti siguran, ali mislim da prolazimo. Svoj optimizam temeljim na Zenici i bespoštednoj borbi", dodao je Ćiro.

Izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije, kao vjerojatno i svi navijači, ne može prežaliti čak tri sjajne prilike koje je zaustavio okvir portugalskog gola. "Misimović nije imao svoj dan i to je utjecalo na igru. To je jedna nesreća kakvu još nisam vidio, da ne iskoristimo toliko prilika, ali i dalje sam optimist", rekao je Ćiro.

U uzvratnoj utakmici Blažević neće moći računati na kapetana reprezentacije Emira Spahića, koji je 20-ak minuta prije kraja utakmice zbog neopreznog prekršaja zaradio žuti karton. Spahić je usprkos tome uvjeren da njegovi suigrači mogu ostvariti plasman u Južnoafričku Republiku.

"Mislim da nam je nedostajalo ono malo sreće koju sam ipak očekivao. Pogodili smo dvije grede, jednu vratnicu, jednostavno lopta nije htjela u gol", rekao je Spahić u izjavi za BHT1. "Ipak, odigrali smo pametnu utakmicu, ostvarili smo ono po što smo i došli u Portugal. Nažalost, dobili smo tri žuta kartona i to znači tri igrača manje u Zenici."

Završnica utakmice pripala je Bosni i Hercegovini i u tom razdoblju stvorili su i najbolju priliku. Ubacivanjem Zlatana Muslimovića i Miralema Pjanića Ćiro je pokazao kako još uvijek ima nos za prave džokere s klupe. "Mislim da je to izbornik napravio sasvim svjesno jer oni su se povukli u svojih 30-35 metara i branili rezultat koji su postigli. Očito je da vjeruju kako to mogu obraniti u Zenici, ali ja se s tim ne bih složio", jasan je bio Spahić.

Budući da zbog dobivenog kartona neće moći pomoći na travnjaku, najavio je kako neće štedjeti glasnice: "Bit ću jedan od najžešćih, ako ne i najžešći navijač! Neka Zenica gori, Bosanci čekajte nas jer ovo je šansa čitave države", rekao je.

U prolaz Bosne i Hercegovine vjeruje i Safet Nadarević. "Bila je teška utakmica, očekivali smo takvu, dali smo sve od sebe ali smo primili taj jedan pogodak iz praktički jedine njihove prilike u prvom poluvremenu. Nismo imali sreće, ali mislim da ćemo u Zenici ići na sve ili ništa i da ćemo dobiti 2:0", rekao je Nadarević za bosanskohercegovačku televiziju.

"Cijelu smo utakmicu igrali dobro, dokazali smo da sa svima možemo igrati. Dat ćemo život, dat ćemo sve od sebe i garantiram 100 posto da ćemo dobiti tu utakmicu i da ćemo otići u Afriku", uvjeren je Nadarević. "Gdje god odemo naši su nam navijači ne 12. igrač, nego od 12. do 18. igrača, i ja se nadam da ćemo to opravdati u Zenici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!